CHP’de mahkeme kararı sonrası başlayan yeni süreçte gözler yeniden Genel Merkez’e çevrildi. Görevine geri dönen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti yönetimini yeniden şekillendirmek için hazırlıklara hız verirken, bayram programı ve kritik toplantı tarihleri de netleşti.
Mahkemenin verdiği karar sonrası CHP Genel Merkezi’nde yaşanan tahliye sürecinin ardından yeni yönetim çalışmalarına başladı. Kılıçdaroğlu’nun, Kurban Bayramı’nın dördüncü gününde Genel Merkez’e giderek partililer ve vatandaşlarla bayramlaşacağı açıklandı. Edinilen bilgilere göre bayramlaşma programı 30 Mayıs Cumartesi günü saat 12.00’de gerçekleştirilecek.
Daha önce programın bayramın ikinci günü yapılmasının planlandığı ancak partiler arası bayramlaşma trafiği nedeniyle tarihte değişikliğe gidildiği öğrenildi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun burada vatandaşlara hitap etmesinin de beklendiği ifade edildi.
CHP’de Eski PM ve YDK Üyeleri Göreve Dönüyor
Ankara 3. Genel İcra Dairesi’nin aldığı karar doğrultusunda, CHP’nin 38’inci Olağan Kurultayı öncesinde görev yapan Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyelerinin yeniden göreve iade edilmesine hükmedildi.
Kılıçdaroğlu’nun ekibi tarafından yapılan başvuruda, eski PM ve YDK üyelerinin görevlerine dönüş işlemlerinin tamamlanması talep edildi. Başvurunun kabul edilmesiyle birlikte eski yönetim kadrolarının yeniden aktif hale gelmesinin önü açıldı.
Kararın ardından CHP’de gözler 1 Haziran’da yapılacak kritik toplantılara çevrildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun aynı gün saat 11.00’de Parti Meclisi’ni toplaması planlanıyor. Toplantıda Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyelerinin belirlenmesi ve yeni görev dağılımının yapılması bekleniyor.
Parti Meclisi’nde Dikkat Çeken Eksikler
Mahkeme kararıyla göreve dönen eski PM üyeleri arasında bazı isimlerin yer alamayacağı öğrenildi. Belediye başkanı olmaları nedeniyle Onursal Adıgüzel, Ahmet Akın, Muharrem Erkek, Hasan Baltacı ve Candan Yüceer’in yeni PM’de bulunamayacağı belirtildi.
Ayrıca TBMM Başkanvekilliği görevini sürdüren Tekin Bingöl ve Gülizar Biçer Karaca ile CHP Grup Başkanvekilleri Ali Mahir Başarır, Gökhan Günaydın ve Murat Emir’in de PM dışında kalacağı ifade edildi.
Eski PM üyelerinden Eren Erdem’in partiden istifa etmesi, Lale Karabıyık’ın ise hayatını kaybetmesi nedeniyle listede yer almayacağı aktarıldı. Parti tüzüğüne göre boşalan koltukların yedek üyeler tarafından doldurulacağı öğrenildi.
YDK Toplantısında İhraç Dosyaları Gündemde
CHP’de aynı gün saat 15.00’te Yüksek Disiplin Kurulu toplantısının yapılması planlanıyor. Parti kulislerinde, toplantıda disiplin süreçleri ve bazı ihraç taleplerinin ele alınacağı konuşuluyor.
Genel Merkez’de Hasar Oluştu
Öte yandan mahkeme kararının ardından CHP Genel Merkezi’nde yaşanan hareketlilik sırasında binada çeşitli hasarlar meydana geldi. Polis müdahalesi sırasında çıkan arbedede kırılan camlar, zarar gören kapılar ve kesilen demir bariyerlerin daha sonra onarıldığı belirtildi.
Parti yönetiminin, yeni döneme hızlı başlangıç yapmak amacıyla Genel Merkez’de kapsamlı hazırlık çalışmaları yürüttüğü ifade edildi.
Ekonet Haber Taraftar Değil Haberciyiz