Çin’de coronavirüsten sonra şimdi de hantavirüs hortladı!

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyaya yayılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) can almaya devam edip tedavisine kesin çözüm bulunmazken, bu defa Koronavirüs ile semptomları aynı olan ancak tedavisi olmayan yeni bir virüs olan”hantavirüs” Çin’de can almaya başladı.
Global Times’da yer alan habere göre; Çin’in Yunnan eyaletinden Shandong eyaletine dönen bir kişi, pazartesi günü otobüste hayatını kaybetti. Uygulanan test sonucu ölen kişinin “hantavirüs” taşıdığı saptandı. Haberde, otobüsteki diğer 32 yolcunun da teste tabi tutulduğu ve sonuçlarının beklendiği kaydedildi.
KEMİRGENLERDEN GEÇİYOR
Bunyaviridae ailesinden bir RNA virüsü olan hantavirüs, fareler ve diğer bazı kemirgenler tarafından taşınıyor. İnsanlar, bu kemirgenlerin tükürük veya dışkısıyla temas ettiği zaman enfekte olabiliyorlar.
TEDAVİSİ YOK
Kuluçka süresi 12 ila 21 gün olan ve semptomları Kovid-19’a benzeyen hantavirüs enfeksiyonun aşısı veya bilinen bir tedavisi yok. Koronavirüste olduğu gibi, hastanın yaşam fonksiyonları destekleniyor.
HANTAVİRÜS NEDİR?
RNA virüsü olan hantavirüs adını ilk izole edildiği yer alan Güney Kore’deki Hantaan nehrinden alıyor. Kırım-Kongo kanamalı ateşi virüsünde olduğu gibi hantavirüs de kanamalı ateş ile seyrediyor.
HANTA VİRÜSÜ NEREDEN BULAŞIYOR?
Fareler ve bazı kemirgenlerin taşıyıcı oldukları bilinen hantavirüs kemirgenlerin dışkısı, idrarı yoluyla enfekte ortamı yaratarak hastalara bulaşıyor.
İnsana bulaş yolu kemirgenlerin dışkı ya da idrar çıkartılarının solunması yoluyla gerçekleşiyor.
HANTAVİRÜS BELİRTİLERİ NELER?
Yorgunluk, ateş, kas kütlelerinde ağrı ve kanama gibi belirtiler veren hanta virüsü de hpiertansiyon, akciğer ödemi, böbrek yetmezliği gibi sonuçlar doğurarak ölümcül sonuçlar doğurabiliyor.
Ayrıca baş ağrısı, baş dönmesi, karın ağrısı, ishal ve bulantı gibi belirtiler de yine bu virüsün belirtileri arasında yer alıyor.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir yanıt yazın