BM: Yapılan saldırı “İslamofobik” terörist ve ırkçı bir saldırıdır

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet, Yeni Zelanda’daki iki camiye yapılan saldırının İslamofobik, terörist ve ırkçı bir saldırı olduğunu söyledi.
Yeni Zelanda’nın Christchurch kentindeki iki camiye, cuma namazı sırasında düzenlenen silahlı terör saldırısına ilişkin BM’den ilk açıklama geldi.
BM İnsan Hakları Konseyi’nin 40. oturumunda, terör saldırısında hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu.
Burada konseye hitap eden BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Bachelet, konseyin ırkçılığa, hoşgörüsüzlüğe, yabancı düşmanlığına ve her türlü ayrımcılığa son verilmesine karşı bir yapı olduğunu vurgulayarak, “Irkçılık, dayandığımız her şeye aykırıdır.” dedi.
Yeni Zelanda’daki iki camiye yapılan saldırıyı kınayan Bachelet, şunları kaydetti:
“Yeni Zelanda’da sadece saatler önce iki camiye yapılan ölüm saçan İslamofobik ve terörist saldırı, ırkçılığın can almasına korkunç başka bir örnektir. Şimdi ve 21 Mart Uluslararası Irk Ayrımcılığının Ortadan Kaldırılması Günü’nde, dünya halklarına, kurbanların, onların acılarının ve adalet taleplerinin yanında olacağımıza dair sözümüzü yineliyoruz. Irkçılığın her çeşidine karşı yılın her günü mücadelemiz devam edecek.”
GUTERRES’TEN MÜSLÜMANLARLA DAYANIŞMA VE İSLAMOFOBİ İLE MÜCADELE ÇAĞRISI
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Yeni Zelanda’nın Christchurch şehrindeki iki camiye düzenlenen terör saldırısından dehşete düştüğünü belirterek, Müslümanlarla dayanışma ve İslamofobi ile şiddete varan her türlü aşırıcılıkla küresel mücadele çağrısında bulundu.
BM Genel Sekreter Sözcülüğünden yapılan açıklamaya göre, Guterres, Yeni Zelanda’nın Christchurch şehrindeki iki camiye yönelik terör saldırısının dehşet verici olduğunu ifade ederek, saldırılarda hayatını kaybedenlerin aileleri, yakınları, Yeni Zelanda hükümeti ve halkına taziyelerini iletti.
Camilerin ve tüm ibadet yerlerinin kutsallığına dikkati çeken Guterres, Müslümanların kutsal gününde matemli Müslüman toplumu ile dayanışma çağrısı yaptı.
Guterres, İslamofobi ve şiddete varan her türlü aşırıcılıkla küresel mücadele çağrısında da bulundu.
Yeni Zelanda’nın Christchurch kentinde cuma namazı esnasında on dakika arayla 2 camiye yapılan silahlı terör saldırılarında 49 kişi yaşamını yitirmişti.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Metin Akpınar, Uğur Dündar ve İbo zorda “Her filimden bir çocuk” diyorlar!

Metin Akpınar’ın biyolojik kızının annesine ulaşmak için çıktığı programda anlattıklarıyla olay derinleşiyor. Kayıp annenin 80’li …

Bir yanıt yazın