Kripto yapıların hücre uyanmasına dikkat!

Aziz Dağtekin Yazdı

Savunma sanayindeki başarımızı, Irak ve Suriye’de yapılması planlanan operasyonları gölgelemek üzere düğmeye basan kripto yapılar ülkemizi her alanda kuşatma altına alınmak istiyor. Önce Van’daki siyasi yasaklı DEM adayına adaylık yolunu açıp, daha sonra seçime iki gün kala iptal eden yapı, orada istediğini elde edemeyince bu kez spor müsabakası üzerinden düğmeye bastılar.

Bu kripto yapılar, Futbol federasyonun içinde mi, siyasi yapıda gizlenmişler mi, emniyet güçlerinin içindeler mi bilemiyoruz. Bildiğimiz bir gerçek var oda Türkiye’nin birliğine, beraberliğine ve bölünmez bütünlüğüne birilerinin dinamit koyma çalıştığının ortada olmasıdır. Spora siyasetin bulaşması çok tehlikeli bir gelişmedir.  Spor kulüplerinin istemediği taraftarların istemediği bir federasyonun hala devam etmesi gerçekten Türkiye’de istifa Kurumu’nun neden olmadığını sorgulatıyor.

Türkiye’ye istifa kurumunu getirmek ve bunu her alana yaymak lazım. İstifa kurumunun hayata geçmesi, bir etik davranış ve  bir erdem olmalıdır. Başaramayanın gitmesi yerlerine yenisinin gelmesi lazım. Yani futbol federasyonu siz illaki kongreyi beklemek zorunda değilsiniz. Süreci yönetemiyorsunuz bu net olarak ortada. Riad‘taki süreçten sonra Federasyon yetkililerinin hemen istifa edip gitmeleri gerekiyordu. Ama gitmediler. Anlaşılıyor ki bazı siyasi partilerde, bazı cemaatlere sızan bu kripto yapı veya yapılar futbol federasyonuna da sızmış gibi görünüyor. Görülüyor ki ülkede huzur istemeyen, halkı huzursuz ve mutsuz kılmak isteyen bir yeniden yapılanma var. Bu son olay da gösteriyor ki Federasyonda da bir kripto yapılanması hüküm sürüyor.

Yine buradan futbol federasyonuna çağrı yapalım. Gelin kongre sürecini beklemeden istifa ederek, İstifa kurumunun inşasına öncülük edin. Sonucu şimdiden belli olan kurultaylarınızı, kongrelerinizi beklemeyin. Türkiye’de bir sürecin istifa etme sürecinin kurumunun önünü açsın diye buradan çağrıda yapmış olalım. Çünkü bu istifa kurumu çok önemli. Aslında Fenerbahçe Türkiye’de şu anda Avrupa’yı temsil eden tek takım. O yüzden moral ve motivasyonun da çok önemli olduğunu düşünüyoruz.

Üç gün sonra bir maç olacak. Maçlardan önce yaşanan süreç siyasetin futbolu etki etmesi takımları arasında yaşanan gerilimi de çok etki ediyor. Futbola ve futbolcularımıza o yüzden bu süreçlerin yaşanmaması için Avrupa’da temsiliyetimizin sağlanması için bunların iyi yönetilmesi gerekiyor. Çünkü Trabzonspor Fenerbahçe maçı da dünya basınında çok büyük tepkiler çekmişti. İşte Fransa’da İspanya  basınında çok fazla yer almıştı bu bir temsiliyettir. Çünkü her spor takımımız Avrupa’da oynadığı maçta bizim için milli takım değerindedir.  O bakımdan futbolcuların motivasyonunu da önemsenmesi gerekir diye düşünüyorum buradan da Fenerbahçe’ye başarılar dilerken, uyutulan kripto hücrelerin ülkeyi karıştırmak üzere yeniden uyandırıldığına dikkat çekmek istiyorum.

Yeniden uyandırılan bu gizli hücreler, cemaatlerin, siyasi partilerin, sportif faaliyetlerin, derneklerin arasına sızmış durumdadır. Bilhassa geride bıraktığımız 31 Mart seçimlerinde Cumhur İttifakına güç kaybettirmek için düğmeye basan bu kripto yapılar, zıt görüşte olan siyasi gruplara sandıkta ittifak kurdurdular. Sanki bu ittifak siyasi liderlerin görüşü değil de seçmenin kendi iradesiyle kurduğu bir oluşummuş gibi gösterdiler ama sandıklar bunları ele verdi. Ele verdiklerini nereden anlıyoruz? İyi Parti’nin, DEM Parti’nin, Saadet’in aldıkları oy oranlarından bilhassa DEM’in İstanbul adayının açıklamalarından anlıyoruz.

Burada siyasi iradeye bilhassa iktidara düşen en büyük görev, devletin içine, siyasi partilere, cemaatlere, derneklere hatta emniyet ve yargıya sızmış bu kripto yapıları bir bir tespit edip ülkemizin bekası için bu gibi yapı ve yapıları bertaraf etmesidir.

Hakkında Aziz Dağtekin

1960 yılında Elazığ'da doğdu. Öğrenimini İstanbulda tamamlayarak gazetecilik mesleğine 1983 yılında başladı. sırasıyla Hergün, Bulvar, Hürriyet ve Türkiye Gazetelerinde muhabirlik ve yazı işleri kadrolarında görev aldı. Basın sektöründen 2006 yılında emekli oldu. Halen idare yeri Adana olan ve Ulusal yayın yapan Netinternet, Ekonet Haber, Eko İntenet Haber sitelerinde Genel Yayın Yönetmenliği ve ekonomi ile alakalı yazı ve yorumlar yazmaktadır. Gazetecilik mesleği yanısara sigortacılık, pazarlama ve finans sektöründe üst düzey yöneticiliklerde bulundu. Sırasıyla İhlas Barter ve Turk Barter'da franchise ve bölge müdürlüğü görevlerinde yer aldı. 2005 yılında Turk Barter'dan ayrılarak Anadolu Barter'ı kurdu. Halen 13'e yakın şubesiyle faaliyet gösteren Anadolu Barter'ın Yönetim Kurulu Başkalığını yürütmektedir. Evli ve 2 çocuk babası olan Gazeteci-Yazar Aziz Dağtekin halen Basın Konseyi üyesi ve Adana'da Kurulu bulunan Çukurova Güreş Vakfı ile Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneğinin de kurucu üyesidir.

Göz Atmak İster misiniz?

Kilo kaybı yaşayan Nihal Candan ile ilgili yeni gelişme!

Kara para aklama ve dolandırıcılık suçlamasıyla aylardır hapis yatan Nihal Candan hakkında, 37 kiloya kadar …

Bir yanıt yazın