Başkan Erdoğan: Depremzede illere 1 trilyon ₺’dan fazla kaynak tahsis ettik

AK Parti Hatay İlçe Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı’nda konuşan Erdoğan “Bu yılın bütçesinde de depremzede illerimizin yeniden imarı için 1 trilyon liradan fazla kaynak tahsis ettik.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Antakya Spor Salonu’nda düzenlenen AK Parti Hatay İlçe Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı’nda konuştu. Erdoğan konuşmasına, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenleri rahmetle yad ederek başladı.

Geçen yıl 2 Eylül’de canlı bağlantıyla deprem konutlarının yeni bir etabının temelini attıklarını, bu konutların inşasının hızla devam ettiğini belirten Erdoğan, bugün, yapımına daha önce başlanan konutlardan tamamlanan 7 bin 275’inin kura çekimi ve anahtar teslim törenini gerçekleştirdiklerini anımsattı.

Ardından Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile İskenderun Devlet Hastanesinin resmi açılışlarını yaptıklarına işaret eden Erdoğan, hastanelerin şehre hayırlı olmasını diledi.

Medeniyetlerin beşiği Hatay’ı en kısa sürede yeniden ayağa kaldırmak için canla başla çalıştıklarını vurgulayan Erdoğan, “İnşallah deprem bölgesindeki 390 bin hak sahibi vatandaşımızın sonuncusu da evinin anahtarını alana kadar çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Bir kez daha Hataylı kardeşlerimize söz veriyoruz, hangi zorlukla, hangi engelle karşılaşırsak karşılaşalım, elimizde olmayan sebeplerle hangi sıkıntıları yaşarsak yaşayalım Hatay’ı eskisinden daha görkemli, daha güvenli, daha canlı bir şehir haline getirinceye kadar bize durmak, dinlenmek yok.” diye konuştu.

“1 TRİLYON LİRADAN FAZLA KAYNAK TAHSİS ETTİK”

Hükümetin gündeminin değişmez ilk maddesinin 6 Şubat depremlerinde yıkılan şehirlerin yeniden inşası ve ihyası olduğunu dile getiren Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Temmuz ayında Meclis’imiz tarafından kabul edilen ek bütçede deprem bölgesindeki şehirlerimizde kullanılmak üzere 762 milyar liralık kaynak ayırdık.

Bu yılın bütçesinde de depremzede illerimizin yeniden imarı için 1 trilyon liradan fazla kaynak tahsis ettik. Depremden en fazla zarar gören Hatay’ımız elbette ayrılan bu kaynaktan hak ettiği payı aldı, almaya da devam edecek.

Çünkü biz, deprem turistleri gibi bölge illerimizi sadece oy sandığı ufukta belirince hatırlayanlardan değiliz. Biz, depremzede kardeşlerimizi oy tercihlerine göre ayıran, oy rengine göre hizmete ve hürmete layık görenlerden de değiliz.

Biz, sırf sandıktan istediği sonuç çıkmayınca deprem mağdurlarını kaldıkları misafirhanelerden kapı dışarı eden, yaptığı 3 kuruş yardımı insanımızın başına kakan vicdansızlardan hiç değiliz. Biz, depremzede kardeşlerimizin dertleriyle gerçekten dertlenen, bunların çözülmesi için samimiyetle çaba harcayan bir yönetimiz.

Biz, hiçbir zaman ayrım yapmadan tüm fertleriyle milletimizin refahı, esenliği ve geleceği için ter döken bir ittifakız. İnşallah bundan sonra da yolumuza aynen bu şekilde devam edeceğiz. Kimsesizlerin kimsesi olacağız, garip gurebanın elinden tutup kaldıracağız.

Yolda kalmışların yoldaşlığını yapacağız. İhtiyaç sahiplerinin imdadına koşacağız. Hiçbir insanımızı aç, açıkta bırakmama düsturuyla gecemizi gündüzümüze katacağız. Rabbim yükümüzü hafifletsin, işlerimizi kolaylaştırsın.”

– “YERELDEKİ VİZYON EKSİKLİĞİ NEDENİYLE POTANSIYELİNİ AÇIĞA ÇIKARMAKTA ZORLANAN BİR ŞEHİR”

AK Parti ve Cumhur İttifakı’nı 31 Mart seçimlerinde temsil edecek büyükşehir ve il belediye başkan adaylarını önceki hafta açıkladıklarını hatırlatan Erdoğan, Hatay Büyükşehirde Cumhur İttifakı adayı olarak Mehmet Öntürk’ü gösterdiklerini anımsattı.

Öntürk, bu sırada sahneye çıkarak Cumhurbaşkanı Erdoğan ile salonu selamladı. Erdoğan, Öntürk’ün Hataylıların teveccühüne mazhar olduğunu görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Konuşmasını sürdüren Erdoğan, Hatay’ın kamu yatırımlarını noksansız alsa da yereldeki vizyon eksikliği nedeniyle potansiyelini açığa çıkarmakta zorlanan bir şehir olduğunu ifade etti.

“HATAY BA’DE HARAB’ÜL BASRA OLDU”

“Bir gerçeği şu anda söylüyorum, merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse, dayanışma halinde olmazsa o şehre herhangi bir şey gelmez. Hatay’a geldi mi? Şu anda Hatay garip kaldı, Hatay mahzun kaldı ve şu anda Hatay’daki mevcut yerel yönetim maalesef şu deprem olayından sonra ‘Ba’de harab’ül Basra’ oldu. Nerede belediye başkanı? Yok. İşte şimdi 31 Mart akşamı yeni bir dönemi inanıyorum ki Mehmet Öntürk kardeşim ve ekibiyle ayağa kaldıracağız.

Hatay uzun bir süredir iş ve icraat yerine laf üreten, CHP zihniyetinin elinde adeta heder oldu. İnşallah sizlerin de güçlü desteğiyle 31 Mart’ta Hatay’da yeni bir dönemin kapılarını aralayacağız.

El ele, gönül gönüle vererek Hatay’ın hizmet ve eser siyaseti hasretini 56 gün sonra bitireceğiz. Belediyecilikte ülkemizin parmakla gösterilen diğer illerinde olduğu gibi Hatay’ın da her anında hep yanında olacak belediye başkanlarıyla yönetilmesini temin edeceğiz.”

“6’LI MASA DENİLEN PROJENİN YERİNDE BUGÜN YELLER ESİYOR”

Yaralar zamanla kabuk bağlar, acılar zamanla azalır hafifler, hakikatler zamanla daha net görülür. Siyasette zaman samimiyeti hesapçıdan ufuksuzu vizyon sahibinden ayıran en büyük unsurdur. Millete umut diye pazarlanan nice proje siyasi oluşumun yok olup gittiğini gördük.

Bunun en son örneği derme çatma yapıydı. 6’lı masa denilen projenin yerinde bugün yeller esiyor. Cumhur İttifakı ise tüm sabotajlara yoluna güçlenerek devam ediyor. Biz ortak değerler etrafında bir araya geldik.

“BAY KEMAL’İ ANKARA’DA OFİSİN DÖRT DUVARIN ETRAFINA HAPSETTİLER”

Cumhur İttifakı gecesi 15 Temmuz gecesi kurulmuştur. Bizde küçük hesaplar olmaz. Bölücü örgüt güdümünde siyaset yapanlarla demlenmek olmaz. Daha 8 ay önce yedikleri içtikleri ayrı gitmiyor Halil İbrahim sofrasından bahsediyorlardı. Şimdi birbirlerine düşman kesildiler.

Bugün birbirlerinin seçim afişlerine dahi tahammül edemiyorlar. Cumhurbaşkanı adayını bugün Ankara’da ofisin dört duvarın etrafına hapsettiler. Bay Kemal’in gemisini ilk terk edenlerin siyasi yan kesiciler oldu. Cumhur İttifakı olarak kendini muhalif olarak tanımlayan kardeşlerimize de ulaşmak onlara da umut vermek mecburiyetindeyiz.

56 gün boyunca tempomuzu sürekli artırmamız gerekiyor. Sosyal medya mecralarında yürütülen çalışmaları önemsiyoruz. Ama yüz yüze iletişimin yerini alamayacağını da çok iyi biliyoruz.

İLÇE BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI

İşte Hatay’ın ilçelerindeki AK Parti ve Cumhur İttifakı Belediye Başkan adayları…

  • Altınözü Belediye Başkan Adayı: Rıfat Sarı
  • Antakya Belediye Başkan Adayı: İbrahim Naci Yapar
  • Arsuz Belediye Başkan Adayı: Değer Tultak
  • Belen Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı: İbrahim Gün
  • Defne Belediye Başkan Adayı: Gökhan Köse
  • Dörtyol Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı: Ömer Oğuz Uçar
  • Erzin Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı: Erhan Akı
  • Hassa Belediye Başkan Adayı: Selahattin Çolak
  • İskenderun Belediye Başkan Adayı: Mehmet Dönmez
  • Kırıkhan Belediye Başkan Adayı: Ömer Erdal Çelik
  • Kumlu Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı: Mehmet Deli
  • Payas Belediye Başkan Adayı: Bekir Altan
  • Reyhanlı Belediye Başkan Adayı: Ahmet Selman Yumuşak
  • Samandağ Belediye Başkan Adayı: Seyit Ali Aslan
  • Yayladağı Belediye Başkan Adayı: Mehmet Yalçın

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir yanıt yazın