Borsa İstanbul’da (BİST) pay piyasasında manipülasyon yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan eski milli futbolcu Gökhan Gönül hakkında ev hapsi ve adli kontrol kararı verildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, piyasa manipülasyonuna yönelik operasyonların devam ettiğini duyurdu.
Operasyonun Detayları
İstanbul merkezli 5 ilde düzenlenen operasyonlarda toplam 10 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler arasında eski milli futbolcu Gökhan Gönül ve ünlü illüzyonist Aref Ghafouri de yer aldı. Gönül, son olarak Fenerbahçe’nin teknik ekibinde görev yapmıştı.
Savcılıktaki ifade işlemlerinin ardından, Gökhan Gönül ve Cemal Çetinkaya adli kontrol ve ev hapsi talebiyle, Aref Ghafouri ve diğer şüpheliler ise tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Şüphelilerin Çağlayan Adliyesi’ne getiriliş anlarına ilişkin görüntüler paylaşıldı.
Gökhan Gönül’e Ev Hapsi
Sulh Ceza Hakimliği, eski futbolcu Gökhan Gönül için ev hapsi ve adli kontrol kararı verdi.
Borsa İstanbul’da Manipülasyon İddiası
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, BİST pay piyasasında işlem gören sermaye araçlarında, fiyat ve işlem hacminde olağan dışı dalgalanmalar yaşandığını, bu durumun küçük yatırımcıları mağdur ettiğini açıkladı. Açıklamada, Antalya, Samsun, Ankara ve Kahramanmaraş’ta Avrupa Yatırım Holding AŞ hisselerinde manipülatif eylemlerde bulunan 25 kişi hakkında soruşturma başlatıldığı belirtildi. Şüpheliler hakkında “suç işlemek amacıyla örgüt kurma” ve “piyasa dolandırıcılığı” suçlarından işlem yapıldığı bildirildi.
Soruşturma Kapsamındaki Gelişmeler
Soruşturma kapsamında cezaevinde tutuklu bulunan şüpheliler: Onur Yılmaz, Mehmet Yılmaz, Emre Kızılırmak, Erol Demir, Osman Özsoy, Suat Hamarat ve Sebahattin Azizağaoğlu.
Gözaltına alınan isimler arasında ise Gökhan Gönül, Aref Ghafouri, Bedri Erdoğan, Cemal Çetinkaya, Furkan Koçak, Alper Atalay, İlker İlhan, Muhammet Erdoğan, Murat Ağcabağ, Murat Güler, Emrullah Şalk ve Akif Koç yer alıyor. Ayrıca 6 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldığı, arama ve el koyma işlemlerinin devam ettiği bildirildi.
Ekonet Haber Taraftar Değil, Haberciyiz