Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden Hafize Gaye Erkan açıklaması

Eski TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın, faizleri yüzde 60’a çıkarmak istediği için görevden alındığına dair haberlerin gerçeği yansıtmadığına dair açıklama yapıldı.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nda (TCMB) Hafize Gaye Erkan, istifasını sunmuş ve başkanlık görevine Fatih Karahan getirilmişti.

Erkan’ın görevi bırakması ile ilgili yapılan spekülasyonlara Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bir mesaj yayınlayarak açıklık getirdi.

Yapılan açıklamayı da Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kendi sosyal medya hesabından paylaştı.

“Erkan’ın, faizleri yüzde 60’a çıkarmak istediği için görevden alındığı iddiası doğru değil”

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’na bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bazı basın yayın organlarında yer alan, “Hafize Gaye Erkan, faizleri yüzde 60’a çıkarmak istediği için görevden alındı.” iddiasının doğru olmadığı bilgisini paylaştı.

“Ekonomi programı, kesintisiz ve kararlılıkla sürdürülmektedir”

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nin konu ile ilgili sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Bazı basın yayın organlarında yer alan, ‘Hafize Gaye Erkan, faizleri yüzde 60’a çıkarmak istediği için görevden alındı.’ iddiası doğru değildir.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yürütülen ekonomi programı, kesintisiz ve kararlılıkla sürdürülmektedir.

“İtibar etmeyiniz”

Piyasalarda güvensizlik oluşturmaya yönelik kasıtlı bir şekilde dolaşıma sokulan mesnetsiz ve spekülatif haberlere itibar etmeyiniz.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir yanıt yazın