MİT Başkanı Hakan Fidan, Mesud Barzani ile PKK’yı bitirelim görüşmesi

Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani ile Erbil’de bir araya geldi. Görüşmede bölgedeki terör tehdidi ve ikili ilişkiler ele alındı.

Milli İstihbarat Teşkilatı son dönemde bölgede gerçekleştirdiği başarılı operasyonlarla tüm dünyanın dikkatini çekmekte.

Haziran ayında MİT Başkanlığı görevine getirilen İbrahim Kalın da yaptığı çalışmalarla takdir topluyor. MİT Başkanı Kalın’ın bir süredir Irak’ta düzenlediği yoğun temasları devam ediyor.

Barzani ile görüştü

MİT Başkanı İbrahim Kalın, Erbil şehrinde Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani ile bir görüşme gerçekleştirdi. Kritik görüşme Mesud Barzani Erbil’in Pirmam ilçesindeki konutunda düzenlendi.

Terör masadaydı

İkili görüşmede siyasi durum, bölgedeki son gelişmeler ve terör tehdidi hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Görüşmede ayrıca IKBY ile Türkiye arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi, barış ve istikrarın korunmasına yönelik koordinasyonun önemi vurgulandı.

Diğer yetkililerle de görüştü

Bu görüşmenin ardından Kalın, IKYY Başbakanı Mesrur Barzani, İçişleri Bakanı Reber Ahmed ve yerel yöneticilerin yanı sıra ITC Başkanı Hasan Turan ve ITC Kerkük Milletvekili Erşat Salih ile de görüşmeler gerçekleştirdi. Görüşmelerde Türkiye’nin terörle mücadeledeki kararlılığının vurgulandığı belirtildi.

Reşid ve Maliki ile de görüştü

Milli Başkanı Kalın, Irak ziyaretleri kapsamında Cumhurbaşkanı Abdüllatif Reşid ve Eski Irak Başbakanı ve Kanun Devleti Koalisyonu lideri Nuri Maliki ile de bir araya geldi.

Görüşmelerde, terörle mücadele konusu ele alındı. Irak’tan yapılan açıklamada terörle mücadele alanında güvenlik konularında koordinasyon ve istişarenin önemini vurguladığı bildirildi

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir yanıt yazın