Korkunun gözünü seveyim! Aliyev’in KKTC açıklaması Güney Kıbrıs’ı panikletti!…

Aliyev’in “Etkinliğimizde KKTC bayrağı dalgalanmalıdır ve dalgalanacaktır.” sözleri Rum Kesimi’ni panikletirken, KKTC cephesinde memnuniyetle karşılandı. Rum Yönetimi, Azerbaycan’ı AB’ye şikayet etti.
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in Türk Devletleri Teşkilatı’nın (TDT) önceki gün Bakü’de düzenlenen doğal afetler yönetimi toplatısında, “Etkinliğimizde KKTC bayrağı dalgalanmalıdır ve dalgalanacaktır.” sözleri Kıbrıs Rum Yönetimi’nde, “Azerbaycan KKTC’yi tanıyabilir.” paniğine yol açtı.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nikos Hristodulidis, Azerbaycan’da büyükelçilikleri bulunmaması nedeniyle Avrupa Birliği (AB) üzerinden sert tepki gösterdiklerini belirtti.

Rum Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Theodoso Gotsis ise, “Azerbaycan, BM Güvenlik Konseyi’nin KKTC’nin tanınmaması yönündeki kararlarına saygısızlık yapıyor. Hem AB hem Türk Devletleri Teşkilatı içerisinde farklı düzeylerde tepkimizi gösteriyoruz.” dedi.

TATAR TEŞEKKÜR ETTİ

Aliyev’in sözleri KKTC’de ise memnuniyetle karşılandı. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “Bir millet, üç devlet olgusuyla Doğu Akdeniz’deki bir Türk devleti olan KKTC, varlığını bu anlayışla sürdürürken, Azerbaycan ile aramızdaki gönül birliğinin, değerlerin ve aynı milletin kopmaz bir parçası olarak münasebetimizin, giderek artması, en büyük temennimdir. Aliyev’e yaptığı açıklamalardan dolayı teşekkür eder, kardeşlik ve işbirliğimizin sonsuza kadar sürmesini temenni ederim.” dedi.

Halihazırda dünya üzerinde Türkiye’den başka KKTC’yi tanıyan ülke yok. KKTC’nin geçen yıl Türk Devletleri Teşkilatı’na gözlemci olarak kabul edilmesi, tanınma konusunda beklentileri arttırmıştı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Sanchez, Filistin’i tanıyacağız dedi, 20 günde başına gelmeyen kalmadı!

Başbakan Sanchez’in eşi Begona, ticari işleri nedeniyle soruşturmayla karşı karşıya kaldı. Bu duruma tepki gösteren …

Bir yanıt yazın