Erdoğan: Enflasyon artık aşağı yönlü bir eğilime girdi

TÜİK’in açıkladığı son verilerle birlikte enflasyonun aşağı yönlü bir eğilime girdiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, fiyat artışlarını mercek altına aldıklarını belirtti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin Kızılcahamam Kampı’nın kapanışında önemli açıklamalarda bulundu.

Ekonomiye değinen Erdoğan, TÜİK’in son yayınladığı enflasyon verilerini değerlendirdi.

“Enflasyon aşağı yönlü bir eğilime girdi”
TÜİK’in mayıs verilerinde enflasyonun aşağı yönde bir eğilime geçtiğini söyleyen Erdoğan, “İnsanlarımızın günlük hayatında yaşadığı sıkıntıları asla hafife almıyoruz. Hayat pahalılığı yükünü azaltmanın çarelerini arıyoruz. Önümüzde konuttan otomobile uzanan bir liste var. TÜİK’in mayıs verileri enflasyonun artık aşağı yönlü bir eğilime girdiğini göstermektedir.” ifadelerini kullandı.

“Her kalemi mercek altına aldık”
Fiyat artışı yaşanan her ürünün mercek altına alındığı bilgisini de veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kur ve enflasyondan kaynaklanan maliyet artışları ile izah edilemeyecek düzeyde fiyat artışı yaşanan her kalemi mercek altına aldık.” şeklinde konuştu.

“Hayat pahalılığına sınır çekmek için çalışıyoruz”
Son olarak hayat pahalılığının önüne sınır çekmek için çalıştıklarını ifade eden Recep Tayyip Erdoğan, “Piyasaların fiyatlandırma alışkanlığını değiştirmesini sağlayarak, hayat pahalılığına bir sınır çekmek için çalışıyoruz.” dedi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Suphiye Orancı’nın cezaevi arkadaşı tek tek itiraf etti

Duygu Nebioğlu’nun Metin Akpınar’a açtığı babalık davasının ardından anne Suphiye Orancı sessizliğini korurken o dönem …

Bir yanıt yazın