Kur’anı-Kerim yakılmasını kınayan Danimarka: Din özgürlüğüne sahip bir ülkeyiz

Danimarka’da kutsal kitap Kur’anı-Kerim’in yakılmasının ardından hükümet tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, “Danimarka, din özgürlüğüne sahiptir ve birçok Danimarka vatandaşı Müslümandır.” denildi.

Danimarka’daki İslam karşıtı ve aşırı milliyetçi “Danske Patrioter (Danimarkalı Vatanseverler)” isimli marjinal grubun üyeleri Irak’ın Kopenhag Büyükelçiliği önünde Kur’an-ı Kerim yakmış, bu davranış Müslümanların tepkisine yol açmıştı.

“Danimarka hükümeti, Kur’an-ı Kerim’in yakılmasını kınıyor”
Danimarka Dışişleri Bakanlığından konuyla ilgili bir yazılı açıklama yapıldı. Yapılan yazılı açıklamada, “Danimarka hükümeti, Kur’an-ı Kerim’in yakılmasını kınıyor. Kutsal metinleri ve diğer dini sembolleri yakmak, başkalarının dinine saygısızlıkta bulunan utanç verici bir eylemdir.” ifadeleri yer aldı.

Kur’an-ı Kerim’in yakılmasının birçok insani üzen, farklı din ve kültürler arasında ayrıma neden olan provokatif bir eylem olduğu kaydedilen açıklamada, “Danimarka, din özgürlüğüne sahiptir ve birçok Danimarka vatandaşı Müslümandır. Onlar, Danimarka nüfusunun değerli bir parçasıdır.” değerlendirmesinde bulunuldu.

Açıklamada, Danimarka’nın ifade ve toplanma özgürlüğüne saygı gösterilmesi gerektiği vurgulanarak, protesto hakkının desteklendiği ancak bunun barışçıl kalması gerektiği kaydedildi.

Danimarka’da Kur’anı-Kerim’e yönelik saldırılar
Danimarka’daki İslam karşıtı ve aşırı milliyetçi “Danske Patrioter (Danimarkalı Vatanseverler)” isimli marjinal grubun üyeleri, dün, Irak’ın Kopenhag Büyükelçiliği önünde Kur’an-ı Kerim yakmıştı.

İslam karşıtı pankart açan ve İslam’a hakaret içeren sloganlar atan grup üyeleri, Irak bayrağını ve Kur’an-ı Kerim’i yere atarak üzerine basmıştı.

Danske Patrioter isimli marjinal grup, daha önce Türkiye’nin Kopenhag Büyükelçiliği önünde Türk bayrağı ve Kur’an-ı Kerim’e saldırı düzenleyerek, İslam’a hakaret etmişti.

Paludan da Kur’an-ı Kerim yakmıştı
Danimarkalı aşırı sağcı Sıkı Yön Partisi (Stram Kurs) lideri Rasmus Paludan, 27 Ocak’ta Türkiye’nin Kopenhag Büyükelçiliği önünde ve Kopenhag’daki bir caminin yakınında Kur’an-ı Kerim yakmıştı.

Kalabalık polis korumasında gerçekleştirilen eylemler sırasında Paludan’ın yanına kimsenin yaklaşmasına izin verilmemişti.Paludan’ın provokasyonuna da Türkiye Cumhuriyeti makamlarından tepkiler gelmişti. İstanbul 2 No’lu Barosu, 18 Nisan’da Paludan hakkında Kopenhag Polisine suç duyurusunda bulunmuştu.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir yanıt yazın