Medinskiy, Ukrayna ile görüşmelere yarın devam edileceğini duyurdu

Rusya’nın Ukrayna işgali 39. gününe girdi. Rus müzakere heyetine başkanlık eden Vladimir Medinskiy, Ukrayna ile görüşmelere yarın devam edileceğini duyurdu. İşte dakika dakika yaşananlar…

Ukrayna ile Rusya arasında 2014 yılında başlayan gerginlik, bugün itibariyle işgale dönüşmüş durumda. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 20 Şubat’ta yaptığı açıklamada, ayrılıkçı Donetsk ve Luhansk bölgelerini tanıma kararı almıştı. Modern Ukrayna’nın Rusya’nın desteğiyle kurulduğunu iddia eden Putin, Ukrayna’nın doğusundaki Donbass bölgesinin Rus toprakları olduğunu öne sürmüştü.

Putin’in talimatıyla başlatılan işgal, 39’uncu gününe girdi. Kiev başta olmak üzere, ülkenin pek çok noktasındaki çatışma ve bombardımanlar yaşanıyor. Rus kuvvetleri sahada istediği hızda ilerleyemediği için sivil yerleşimleri de vurmaya başlarken, Batı dünyasından Moskova’yı hedef alan yaptırımlar her geçen gün daha da ağırlaşıyor.

UKRAYNA BİLANÇOYU AÇIKLADI

12.30 Ukrayna Savunma Bakanlığı, Rus ordusunun 24 Şubat-3 Nisan dönemindeki kayıplarıyla ilgili bilgileri açıkladı.

Buna göre, Ukrayna’ya saldıran Rus ordusundan 18 bin civarında asker öldürüldü, Ruslara ait 143 uçak, 134 helikopter, 644 tank, 1830 zırhlı araç, 325 top, 105 roketatar sistemi ve 54 hava savunma sistemi imha edildi.

Rus askeri birlikleri, 1249 araç, 7 gemi ve hafif sürat teknesi, 76 yakıt aracı ve 89 insansız hava aracını da kaybetti.

RUSYA’DAN MÜZAKERELERE DEVAM AÇIKLAMASI

10.00 Rus müzakere heyetine başkanlık eden Vladimir Medinskiy, Ukrayna ile görüşmelere yarın devam edileceğini duyurdu.

Rus heyetinin başkanı Vladimir Medinskiy, Ukrayna ile Rusya liderlerinin görüşme ihtimaline dair de paylaşımda bulundu.

“Üst düzey bir görüşme için uzlaşı metni taslağı henüz hazır değil.” ifadesini kullanan Medinskiy, Rusya’nın Kırım ve Donbas konusunda duruşunun da değişmediğini belirtti.

Ukraynalı müzakereci David Arakhamia ise dün yaptığı açıklamada, hazırlanan taslağın Putin ve Zelenskiy’nin bir araya gelmesi için yeterli olgunluğa ulaştığını vurgulamıştı.

Arakhamia, “İki lider arasında yapılacak görüşme büyük ihtimalle Türkiye’de olacak.” demişti.

08.30 Ukrayna İçişleri Bakanı Danışmanı Anton Herashchenko, Telegram hesabından yaptığı açıklamada Rus birliklerinin Odessa’yı vurduğunu duyurdu.

Ukrayna-Rusya savaşının başından beri nadiren saldırı düzenlenen, ülkenin deniz ticaretinde önemli role sahip Odessa kenti, Rus birliklerince vuruldu. Ukrayna İçişleri Bakanı Danışmanı Anton Herashchenko, kentteki altyapı tesislerinin füzelerle hedef alındığını, birkaç bölgede yangın çıktığını belirtti. Saldırıda can kaybı ve yaralanma olmadığı ifade edildi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bürokrasi aslına rücu ediyor, makam aracı yerine otobüs

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104’üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve …

Bir yanıt yazın