Rus işadamı Lukoil Başkanı Maganov, düştü mü, öldürüldü mü?

Maganov, hastane penceresinden düşerek yaşamını yitirdi. Rus basını olayı ‘intihar’ olarak nitelendirirken, Lukoil açıklama yaptı.
Rusya’yı sarsan bir ölüm meydana geldi.

Ukrayna savaşını eleştiren birkaç Rus şirketinden biri olan petrol devi Lukoil’in Başkanı Ravil Maganov, Moskova’da hastane penceresinden düşerek öldü.

Ukrayna savaşına karşı çıkan isim öldü
Rusya’nın en büyük ikinci petrol üreticisinin en uzun süredir görev yapan yöneticilerinden biri olan Maganov, şirketin yönetim kurulunun çatışmaya bir an önce son verilmesi çağrısında bulunan bir bildiri yayınlamasından aylar sonra hayatını kaybetti.

Rus basını: İntihar etti
Güvenlik güçleri kaynaklarına atıfta bulunan Rus devlet medyası, Maganov’un ölümünün “intihar” olarak değerlendirildiğini yazdı.

Financial Times’ın aktardığına göre, Rusya polisiyle yakın bağları olan medya kuruluşu Mash, Maganov’un “kalp sorunları nedeniyle tedavi gördüğünü ve kendisine yakın zamanda depresyon teşhisi konduğunu” ifade etti.

2 yıl önce Lukoil’in başkanı oldu
67 yaşındaki Maganov, Lukoil’de yaklaşık 30 yıl çalışırken, 2020’de başkanlık koltuğunu devraldı.

Maganov, Moskova Merkez Klinik Hastanesi’nde tedavi görüyordu. Bu arada Sovyetler Birliği’nin son lideri Mihail Gorbaçov da salı günü aynı hastanede öldü.

Lukoil’in Ukrayna savaşı açıklaması
Lukoil Yönetim Kurulu, mart yayınladığı bildiride, “Ukrayna’daki trajik olaylarla ilgili en derin endişelerini” aktardı. Ayrıca, “bu trajediden etkilenen tüm kurbanlar için samimi empati” ifade edildi.

Savaşı sona erdirme çağrılarının, sessizliğini korumaya devam eden Rus şirketleri arasında nadir olduğu belirtiliyor.

Maganov’un ölümünü doğrulayan Lukoil, söz konusu ismin nasıl öldüğü hakkında ise yorum yapmadı.

“Hayatını kaybettiğini açıklamaktan büyük üzüntü duyuyoruz”
Şirketten yapılan açıklamada, “Lukoil Yönetim Kurulu Başkanı Ravil Maganov’un ağır bir hastalık nedeniyle hayatını kaybettiğini açıklamaktan büyük üzüntü duyuyoruz.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Avrupa Birliği’nin Türkiye mesajında Kıbrıs vurgusu

Türkiye ile iş birliğine dayalı ve karşılıklı yarar sağlayan bir ilişki geliştirilmesinde stratejik çıkar bulunduğu …

Bir yanıt yazın