Başkan Erdoğan Siirt’te konuştu: Her sıkıntıyı yakından takip ediyoruz

CHP’nin daha önce ‘Faizi 1’e düşür, biz de destek vereceğiz.’ söylemlerini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, faiz politikasındaki kararlılığına dikkat çekerek fikrinin değişmeyeceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Siirt’te toplu açılış törenine katıldı. Burada gündemi değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, faiz politikasındaki kararlılığına bir kez daha vurgu yaptı.  Cumhurbaşkanı Erdoğan, kararlılıklarının süreceğini belirterek, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun faizle ilgili daha önce farklı, şimdi farklı konuştuğunu hatırlattı.

Konu hakkındaki görüşlerini, “Bay Kemal ne diyordu, gel faizi 1’e indir, biz de CHP olarak sana destek vereceğiz. Aynı Kemal şimdi ne diyor? Yüksek faiz diyor, yahu bunlar akşam başka, sabah başka… Tayyip Erdoğan, dün de düşük faiz diyordu, bugün de düşük faiz diyor. Yarın da düşük faiz diyeceğim. Bu benim için tabii olduğum nastır nas… Asla buradan taviz yok.” ifadeleriyle aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“HER SIKINTIYI YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ”

“Salgının küresel ekonomilerde yol açtığı krizler ile ülkemizin yaşadığı bu süreç birleşince bir süredir dengesiz kur artışıyla karşılaştık. Milletimizin yaşadığı her sıkıntıyı yakından takip ediyoruz. Bir yandan yatırım istihdam, üretim, ihracat ve büyüme bu odakla yeni ekonomi politikamızı güçlendirirken, diğer yanda insanlarımızın günlük hayatlarında karşılarına çıkan sorunları çözecek adımları atıyoruz.

“FAİZ ZENGİNİ DAHA ZENGİN, FAKİRİ DAHA FAKİR EDER”

Sanayicilerimizi, işletmecimizi, esnafımızı yüksek faize karşı destekleyecek paketleri birer birer devreye alıyoruz. Çünkü faiz, zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapan bir illettir. Üretimin ve istihdam sağlayanın daima yanında olacağız. Düşük faizle yanında olacağız. Çalışanlarımız enflasyona ve fiyat artışlarına karşı koruyacak tedbirleri de uygulamaya başladı. Kamu işçileri ve memurlara verdiğimiz yüksek artışlar, özel sektöre de örnek olmaktadır.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

İran’dan düzmece İsrail görseli, “Yapay Sürü İHA”yla saldırıyı çizdiler

Resmedilen bir İsrail şehrinin, İHA’lar tarafından saldırıya uğratılma anları resmedildi. Orta Doğu, İsrail’in Şam saldırısının …

Bir yanıt yazın