aşkan Erdoğan: Bu CHP, İMF’cidir, arkasına taktığı da boş tenekedir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, IMF borçlarının bitirilmesi konusunda her konuşmasında övünen Ali Babacan’ı eleştirerek, “Benim başbakan olduğum yerde senin sesin çıkabilir mi?” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Siirt’te yapımı tamamlanan projelerin toplu açılış törenine katıldı.

Bölgeye yapılan yatırımlar hakkında bilgi veren Erdoğan burada yaptığı konuşmada muhalefeti eleştirdi.

Türkiye’nin IMF borçlarını yıllar önce ödediğini ve bu defteri kapattığını söyleyen Cumhurbaşkanı, CHP’ye yüklendi.

“BU CHP İMF’CİDİR”

Erdoğan, “Bu CHP IMF’cidir. Bu CHP’nin sözcüsü IMF’in temsilcileriyle otellerde kulis atanlardandır. Göreve geldiğimizde IMF’e borcumuz 23 buçuk milyar dolardı. Biz ne yaptık? Haziran 2013’te bu borçların son taksitini de ödedik ve bu işi bitirdik. Şu anda bizim IMF’e borcumuz yok. Ama bunla IMF’ci. Biz artık kendimize yetiyoruz. Merkez Bankası’nın rezervi 27 buçuk milyar dolardı, şimdi 126 milyar dolara çıktı. Nereden nereye.” dedi.

“CHP’NİN ARKASINDA BOŞ TENEKE”

Cumhurbaşkanı, IMF borçlarının bitirilmesi ve Merkez Bankası’nın rezervlerinin artırılması konusunda her konuşmasında övünen DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ı da eleştirdi.

Erdoğan, o dönemde talimatları kendisinin verdiğini ve imzayı kendisinin attığını söyleyerek, Fakat bu CHP yanına taktığı o bazı tiplerle.. Adeta arkasında boş teneke… Ne diyorlar? ‘İşte biz şuraya çıkarmıştık.’ Şunu bir defa bilmeniz lazım. Benim başbakan olduğum yerde senin sesin çıkabilir mi? ‘Utanmadan sıkılmadan ben bunu yaptım ben şunu yaptım…’

Yahu sen ne yaptın? Başbakan benim imzayı ben atıyorum… ‘Ben bunu yaptım şunu yaptım.’ İnsan utanır utanır. Ama bunlarda ne ar-ı namus ne ırz-u haya, gelen geçti, gelen geçti, gelen geçti.. ” ifadelerini kullandı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fitch Ratings, Türkiye Varlık Fonu’nun kredi notunu artırdı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın