Ruslar bıraktı, bizimkiler bırakmadı! Bu nasıl ilericilik?

Rusya’daki komünist partiler 1 Mayıs’ı bu sene korona nedeniyle internet üzerinden kutlarken Türkiye’deki gruplar yine polisle çatıştı.
Her sene olduğu gibi bu sene de Türkiye’de 1 Mayıs, koronaya rağmen olaysız geçmedi. Dünya üzerinde başta Küba, Rusya gibi ülkeler 1 Mayıs’ı bu sene sokaklarda kutlamama kararı alırken, Türkiye’de siyasi partilerin desteklediği gruplar 1 Mayıs’ı kutlamak için polisle çatıştı.  Özellikle Taksim ve Kadıköy olmak üzere Türkiye’nin birçok yerinde 1 Mayıs için gösteriler yapıldı. Ancak polis grupları kısa sürede etkisiz hale getirdi…
RUSLAR ONLINE KUTLADI
Dünya üzerinde ağırlıklı olarak Ruslara has olan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mitingini Rusya, bu yıl internet ortamında gerçekleştirdi.  İnternette düzenlenen 1 Mayıs İşçi Bayramı konferansında konuşan Rusya Federasyonu Komünist Partisi (KPRF) Lideri Gennadiy Zyuganov, “Böyle bir etkinlik gerçekleştirebilmek için fikir sahibi olmak gerek. Bizde de dahiyane Lenin fikirleri, işçi sınıfının gücü ve adaleti var” dedi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bürokrasi aslına rücu ediyor, makam aracı yerine otobüs

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104’üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve …

Bir yanıt yazın