3 ay sonra yeniden vergi affı geldi

Geçtiğimiz aylarda Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire ile Paris’teki görüşmesinin ardından Türkiye’ye dönüşü sırasında uçakta gazetecilere açıklama yapan Berat Albayrak, “Benim bakanlığım dönemimde bir daha böyle bir vergi barışı olmayacak. Ben 1 yıl kalırım, 5 yıl kalırım bilmem benim döneminde bir daha vergi barışı yok.” ifadelerini kullanmıştı. Bu konuşmaların üzerinden ortalama 3 ay geçti. Albayrak’ın açıklamasının ardından süresi biten vergi barışı tekrardan uzatıldı.
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Ağustos ayında yaptığı açıklamada mali disiplini sağlamak amacıyla bundan sonra kamu alacakları için yeni af getirmeyeceklerini belirtmiş ve “Benim bakanlığım dönemimde bir daha böyle bir vergi barışı olmayacak. Ben 1 yıl kalırım, 5 yıl kalırım bilmem benim dönemimde bir daha vergi barışı yok. Ve biz daha yalın ve daha tabana yayılmış vergi sistemi için çalışıyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

YENİ BİR AF MADDESİ EKLENDİ

AKP’li 8 milletvekilinin hazırladığı yeni torba yasa teklifi Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yeni bir af maddesi eklenerek kabul edildi. Eklenen af maddesine göre, mayıs ayında çıkarılan son aftan yararlanmak üzere başvurduğu halde taksitlerini zamanında ödemeyen mükelleflere, bu borçlarını önümüzdeki yılın ocak ayı sonuna kadar ödemeleri halinde aftan yararlanmaya devam etme hakkı verildi. Yeni aftan yararlananlar birikmiş borçlarıyla birlikte, aksattıkları taksitleri için yüzde 1.4 faiz ödeyerek yeni haklardan da yararlanacaklar. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, temmuz ayında bundan sonra kamu alacakları için yeni af getirmeyeceklerini belirtmiş ve “Vergi borçları için yeni yapılandırma planı yok” demişti.

KRİZ KABUL EDİLMİŞ OLDU

CHP Milletvekili Bülent Kuşoğlu, AKP’nin yeni bir af daha çıkararak krizi resmen kabul ettiğini, bu maddenin krizin ispatı olduğunu söyledi. CHP’li Okan Gaytancıoğlu da, Hazine ve Maliye Bakan Berat Albayrak’ın af olmayacağı sözünü verdiği halde yeniden af geldiğini belirterek, “Hani bir daha vergi barışı olmayacaktı. Albayrak, ‘Benim dönemimde bir daha vergi barışı yok dedi.’ Demek ki ekonomi dönmüyor, insanlar borçlarını ödeyemiyor” dedi.

Hakkında Aziz Dağtekin

1960 yılında Elazığ'da doğdu. Öğrenimini İstanbulda tamamlayarak gazetecilik mesleğine 1983 yılında başladı. sırasıyla Hergün, Bulvar, Hürriyet ve Türkiye Gazetelerinde muhabirlik ve yazı işleri kadrolarında görev aldı. Basın sektöründen 2006 yılında emekli oldu. Halen idare yeri Adana olan ve Ulusal yayın yapan Netinternet, Ekonet Haber, Eko İntenet Haber sitelerinde Genel Yayın Yönetmenliği ve ekonomi ile alakalı yazı ve yorumlar yazmaktadır. Gazetecilik mesleği yanısara sigortacılık, pazarlama ve finans sektöründe üst düzey yöneticiliklerde bulundu. Sırasıyla İhlas Barter ve Turk Barter'da franchise ve bölge müdürlüğü görevlerinde yer aldı. 2005 yılında Turk Barter'dan ayrılarak Anadolu Barter'ı kurdu. Halen 13'e yakın şubesiyle faaliyet gösteren Anadolu Barter'ın Yönetim Kurulu Başkalığını yürütmektedir. Evli ve 2 çocuk babası olan Gazeteci-Yazar Aziz Dağtekin halen Basın Konseyi üyesi ve Adana'da Kurulu bulunan Çukurova Güreş Vakfı ile Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneğinin de kurucu üyesidir.

Göz Atmak İster misiniz?

Benzine 1₺ 53 kuruş, motorine de 1₺ 10 kuruş zam geliyor

15 Mart itibarıyla benzin ve motorin fiyatlarında artış yapılacak. Sektör kaynaklarından gelen bilgilere göre benzinin …

Bir yanıt yazın