Cebinizi bitiren uygulamaları biliyor muydunuz?

Son yayınlanan bir rapor, batarya düşmanı uygulamaların hangileri olduğunu ortaya çıkardı. Listede yer alan uygulamalar birçoğumuzun telefonunda yüklü olan ve sıkça kullandığı uygulamalar. Fakat pil düşmanı uygulamaların hangileri olduğuna geçmeden önce telefonunuzun Ayarlar kısmında yer alan Pil seçeneğine tıklayarak bataryanızı sömüren uygulamaların hangileri olduğunu kontrol edebilirsiniz.
Clean Master: Google Play’de 500 milyondan fazla indirilen Clean Master, basit bir RAM ve virüs temizleme uygulaması olarak görünse de başlı başına bir pil canavarı. Arka planda sürekli çalışan Clean Master, pil dışında telefonun performansını da olumsuz etkileyen uygulamalar arasında.
Snapchat: Son yıllarda kan kaybeden Snapchat, en çok pil tüketen sosyal medya uygulaması olarak kabul ediliyor. Ayrıca popüler virüs programı Avast’ın yayınladığı en çok pil tüketen 10 uygulama listesinde de dördüncü sırada yer alıyor. Mobil yazılım geliştirme platformu olan XDA Developers üyeleriyse telefonlarından Snapchat’i sildikten sonra önemli bir pil artışı sağladıklarını söylüyor.
Google Chrome: Google’ın web tarayıcısı Chrome, artık birçok Android telefonda ön yüklü olarak geliyor. Fakat Chrome’un RAM tüketiminin fazla olduğunu söyleyelim. Bir süre Chrome’da işlem yapmak bile telefonun ısınmasına yol açabiliyor. Google Chrome ayrıca PC’de de fazla RAM tüketmesiyle biliniyor. Chrome’a alternatif web tarayıcı arayanlar App Store ya da Google Play’den yüksek oy almış tarayıcıları inceleyebilirler.
Netflix: Son yıllarda popülerliğini artıran dizi, film izleme platformu Netflix, hem Android hem de iOS’ta en çok pil tüketen uygulamalar arasında yerini alıyor. Uygulamayı daha çok TV üzerinden izlemeyi deneyebilirsiniz.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

UNICEF: Gazze Şeridi, çocuklar için dünyadaki en tehlikeli yer haline geldi

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölge Direktörü Adele Hudr, …

Bir yanıt yazın