Turizm de neden her şey dahil?

Türkiye’de bir şeylerin tersine gittiğini düşünüyoruz. Turizm sezonunda ülkede ekonomik sorun olmaması gerekirken, yanlış politikalar yüzünden kaos ve kriz senaryoların tellalları kolları sıvazlamış adeta fırsat kolluyor.

Cennet vatan Türkiye’nin turizm gelirleri yanlış “turizm politikası” ile ülke geneline hiçbir katkı sağlayamaz. Çünkü “hey şey dahil” bir turizm ülkesine bizim haricimizde hiçbir yerde rastlamak mümkün değil. Ülkemize gelen turist “her şey dahil” projesi kapsamında otelden dışarı çıkmadığı için para harcamıyor.

Her şey dahil sabah kahvaltısı, her şey dahil kekli veya pastalı kahve ve çay arası, her şey dahil öğlen yemeği, her şey dahil kavun-karpuz arası, her şey dahil akşam yemeği, her şey dahil dondurma. Derken uyku saati. Gel de ülkenin turizm gelirleri artsın. “Her şey dahil”de turizm gelirlerinin artması mümkün mü?

Bize göre Türkiye’nin turizmden gelen sağlıklı bir geliri yok. Turizmimiz batılıların oyuncağı olmuş durumda. Türkiye’nin yaz mevsiminde döviz rezervlerin bol olması gerekirken, kriz ve kaos oyun kurucuları  “Her şey dahil” politikası ile ucuz tatil yapmanın keyfini sürdürürlerken, yerli turist pahalı tatil yapıyor. Bu uygulama hem insani hem de vicdani bir durum değildir.

Bir de yapmış olduğumuz araştırmalarda ülkemize gelenlerin yüksek gelirli turist olmadığı da aşikar. Ne yapılıyor “ her şey dahil” projesi kapsamında dar gelirli bir turist ülkemizde milyarder gibi tatil yapıyor. Çünkü parası ile “ her şey dahil” projesi ona bu imkanı sağlıyor.

Bir diğer önemli hadise de turizm işletmelerinin kış aylarında “her şey dahil” rezervasyonları kapsamında tahsil ettikleri dövizleri önceden tüketmiş olduklarıdır. Ondan sonra da turizm can çekişiyor yaygaraları koparılmaktadır. Türkiye, dış turizme verdiği değer kadar iç turizm de vermelidir.

Yoksa biz çalışırız, dışardan gelen otel odalarına haps ettiklerimiz “ her şey dahilci” yabancı turist yer gider bize sadece posası kalır. Bizden söylenmesi.

Hakkında Aziz Dağtekin

1960 yılında Elazığ'da doğdu. Öğrenimini İstanbulda tamamlayarak gazetecilik mesleğine 1983 yılında başladı. sırasıyla Hergün, Bulvar, Hürriyet ve Türkiye Gazetelerinde muhabirlik ve yazı işleri kadrolarında görev aldı. Basın sektöründen 2006 yılında emekli oldu. Halen idare yeri Adana olan ve Ulusal yayın yapan Netinternet, Ekonet Haber, Eko İntenet Haber sitelerinde Genel Yayın Yönetmenliği ve ekonomi ile alakalı yazı ve yorumlar yazmaktadır. Gazetecilik mesleği yanısara sigortacılık, pazarlama ve finans sektöründe üst düzey yöneticiliklerde bulundu. Sırasıyla İhlas Barter ve Turk Barter'da franchise ve bölge müdürlüğü görevlerinde yer aldı. 2005 yılında Turk Barter'dan ayrılarak Anadolu Barter'ı kurdu. Halen 13'e yakın şubesiyle faaliyet gösteren Anadolu Barter'ın Yönetim Kurulu Başkalığını yürütmektedir. Evli ve 2 çocuk babası olan Gazeteci-Yazar Aziz Dağtekin halen Basın Konseyi üyesi ve Adana'da Kurulu bulunan Çukurova Güreş Vakfı ile Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneğinin de kurucu üyesidir.

Göz Atmak İster misiniz?

Artık “YETER” diyoruz!

Aziz Dağtekin Yazdı Irak’ın kuzeyinde on iki yiğit vatan evladı vatan savunmasında kalleş saldırılarda şehit …

Bir yanıt yazın