İşte 109 ülkeden 18 bin nüfüslu UKÜ

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ),  başarılı rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri sayesinde başarıdan başarıya koşuyor. 109 farklı ülkeden 18 bine ulaşan öğrenci nüfusu ile bir devrim gerçekleştiren Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Rektörü  Nadiri’nin hedefinde havacılık fakültesi ile tıp fakültesini en kısa sürede hayata geçirmek.

Sahip oldukları fiziksel ve teknik altyapısı, uluslararası standartlarda kaliteli eğitimi ve araştırma imkânları ile bölgenin lider yükseköğrenim kurumlarından biri olduklarını genel yayın yönetmenimiz Aziz Dağtekin’e anlatan Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri,” Eğitim felsefemiz; öğrencilerimizi bilgi çağının gerektirdiği evrensel niteliğe ve bilgiyi kullanma yeteneklerine sahip, donanımlı, kendini geliştirebilecek her türlü bilgiye açık, araştırmacı, dinamik, mesleğinde ve iş dünyasında rekabete hazır bireyler olarak yetiştirmektir.” dedi.

 

“UKÜ’nün modern yerleşkesinde gelişmiş altyapı, uluslararası seviyedeki nitelikli öğretim kadrosu ve 109 farklı ülkeden 18bine ulaşan öğrenci nüfusu ile çok kültürlü ortamda eğitim verilmektedir.” diyen Prof. Dr. Halil Nadiri genel yayın yönetmemiz Aziz Dağtekin’ne özetle şunları söyledi:

“ İngiltere’nin ve Avrupa’nın saygın üniversitelerinde eğitim alma imkânı sunan programları, zengin spor, sosyal ve kültürel etkinlik olanakları, mükemmel öğrenci öğretim üyesi iletişimi, uluslararası akreditasyon ve denklikleri ve dünyanın her yerinde geçerli diplomasıyla UKÜ, öğrencilerini rekabetçi, yaratıcı ve girişimci bireyler olarak yetiştirmektedir.

Üniversitemiz, öğrencilerine çeşitli alanlarda çift anadal ve yandal imkânları yanında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bir ilk olarak “tümleşik eğitim (4+1)” ve “bütünleşik doktora” programları da sunarak öğrencilerimizin kendilerini farklılaştırma ve kariyerlerine daha kısa sürede başlayabilme imkânı da sunmaktadır.”

Mezun ve mezun adayı öğrencilerine de seslenen başarılı rektör Prof. Dr. Halil Nadiri “ Sevgili gençler, hayattaki hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olabilmek için Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nde ayrıcalıklı ve rekabetçi eğitim alma fırsatını değerlendirmenizi özellikle sizlerden istiyorum. Unutmayın ki üniversite ve meslek seçiminiz sizleri gelecekteki yaşamanızı doğrudan etkileyecektir. Bu nedenlerle doğru tercih ve kararlar sizler için çok önemlidir, eğitim yaşamınızda ufkunuz ve yolunuz açık olsun.” dedi.

Hakkında Aziz Dağtekin

1960 yılında Elazığ'da doğdu. Öğrenimini İstanbulda tamamlayarak gazetecilik mesleğine 1983 yılında başladı. sırasıyla Hergün, Bulvar, Hürriyet ve Türkiye Gazetelerinde muhabirlik ve yazı işleri kadrolarında görev aldı. Basın sektöründen 2006 yılında emekli oldu. Halen idare yeri Adana olan ve Ulusal yayın yapan Netinternet, Ekonet Haber, Eko İntenet Haber sitelerinde Genel Yayın Yönetmenliği ve ekonomi ile alakalı yazı ve yorumlar yazmaktadır. Gazetecilik mesleği yanısara sigortacılık, pazarlama ve finans sektöründe üst düzey yöneticiliklerde bulundu. Sırasıyla İhlas Barter ve Turk Barter'da franchise ve bölge müdürlüğü görevlerinde yer aldı. 2005 yılında Turk Barter'dan ayrılarak Anadolu Barter'ı kurdu. Halen 13'e yakın şubesiyle faaliyet gösteren Anadolu Barter'ın Yönetim Kurulu Başkalığını yürütmektedir. Evli ve 2 çocuk babası olan Gazeteci-Yazar Aziz Dağtekin halen Basın Konseyi üyesi ve Adana'da Kurulu bulunan Çukurova Güreş Vakfı ile Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneğinin de kurucu üyesidir.

Göz Atmak İster misiniz?

Suphiye Orancı’nın cezaevi arkadaşı tek tek itiraf etti

Duygu Nebioğlu’nun Metin Akpınar’a açtığı babalık davasının ardından anne Suphiye Orancı sessizliğini korurken o dönem …

Bir yanıt yazın