İsrail’e Gantz bombası! Katil Netanyahu hükümeti dağılıyor!

Geçtiğimiz günlerde Netanyahu hükümetini feshetmekle tehdit eden İsrail Savaş Kabinesi üyesi Benny Gantz, kabineden istifa ettiğini açıkladı. Gantz İsrail’in Gazze’de başarılı olamayacağı düşüncesiyle istifa ettiği belirterek, “Netanyahu’yu erken seçim için tarih belirlemeye çağırıyorum” dedi. Ayrıca Gantz, Savunma Bakanı Yoav Gallant’ı da “cesur olmaya ve doğru olanı yapmaya” davet etti.

Gazze’de 7 Ekim’den bu yana sayısız katliam gerçekleştiren İsrail’de koalisyon hükümeti dağılma aşamasına geldi. İsrail Savaş Kabinesi Üyesi ve Ulusal Birlik Partisi lideri Benny Gantz, Netanyahu’yu hükümeti devirmekle tehdit etmesinin ardından istifasını açıkladı.

HÜKÜMETTEN İSTİFA ETTİ
Tel Aviv’de düzenlediği basın toplantısında konuşan Gantz, Başbakan Benjamin Netanyahu liderliğindeki acil durum hükümetinden istifa ettiğini duyurdu.

NETANYAHU’YA ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI
Gantz açıklamasında, “Biden’ın ateşkes planını destekliyorum Savaşı Netanyahu’nun planladığı şekilde kazanmak mümkün değil. Netanyahu’yu erken seçim için tarih belirlemeye çağırıyorum” sözlerini sarf etti.

NETANYAHU’DAN İLK AÇIKLAMA: ZAMANI DEĞİL
Netanyahu’dan, İsrail Savaş Kabinesi Üyesi Benny Gantz’ın istifasının ardından ilk açıklama geldi. Netanyahu, “Varoluşsal bir savaş veriyoruz. Kabineyi terk etme zamanı değil” ifadelerine geldi.

LAPİD: GANTZ’IN KARARI DOĞRU
Gantz’ın istifasının ardından İsrail’in ana muhalefet lideri Lapid, “Gantz ve Eisenkot’un başarısız hükümetten ayrılma kararı önemli ve doğru” açıklamasında bulundu. Lapid, “Bu aşırı ve rastgele hükümetin yerine aklı başında bir hükümet getirmenin zamanı geldi” dedi.

GAZZE TÜMENİ KOMUTANI ROSENFELD İSİFA ETTİ

Rosenfeld, yaptığı açıklamada, 7 Ekim’de “Gazze sınırındaki toplulukları korumada başarısız olduğunu” ifade etti. “Herkes kendi payına düşen sorumluluğu üstlenmeli ve ben de bölümün sorumlusuyum.” diyen Avi Rosenfeld, 30 yıldır görev aldığı İsrail ordusundaki söz konusu görevinden istifa ettiğini bildirdi.

8 HAZİRAN’A KADAR SÜRE TANIMIŞTI
Öte yandan Gantz, Netanyahu’ya ateşkes için 8 Haziran’a kadar süre vermiş ve aksi takdirde hükümeti devireceğini söylemişti. Ayrıca İsrail devlet televizyonu KAN, Gantz’ın hükümeti feshedeceğini de açıklamıştı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

İki eli kanlı Siyonist Beyaz Saray’da bir araya geldi!

ABD Başkanı Joe Biden ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu Beyaz Saray’da buluştu. Biden, “Konuşacak çok …

Bir yanıt yazın