Osman Kavala yeniden yargılama istedi

Gezi davasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum olan Osman Kavala, davaların yeniden görülmesinin insan haklarına saygının gereği olduğunu söyledi. Türkiye son dönemde yeni bir atmosfere girdi.

Yeni dönemde Osman Kavala’nın serbest kalacağı yönünde iddialar gündemdeki yerini koruyor. Siyasi arenada tartışmalar devam ederken Osman Kavala, yazılı bir açıklama yaptı. “Davaların yeniden görülmesi insan haklarına saygının gereğidir”

Osman Kavala, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Bariz hak ihlallerini içeren, delillere dayanmayan mahkumiyetin kararlarının verildiği, suçsuz insanların yıllar boyu hapis kalmalarına yol açan davaların yeniden görülmesi, temel hukuk ilkelerinin ve insan haklarına saygının gereğidir. Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin kararları sadece başvuruların değil her yurttaşın adalet talep etme hakkıyla doğrudan ilgilidir.

Gezi davasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan Osman Kavala, uzun süredir cezaevinde. Osman Kavala, yeniden yargılanarak cezaevinden çıkmak istiyor.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Osmaniye’ye hızlı tren gelecek

Osmaniye’nin ulaşım ağının güçlenmesi için hayata geçirilen projelerinin karayolu ile sınırlı olmadığını vurgulayan Ulaştırma ve …

Bir yanıt yazın