Ve savaş başladı! İran’dan İsrail’e saldırı

Orta Doğu’da günlerdir devam eden yüksek tansiyon zirveye ulaştı. İsrail devlet televizyonu KANN’ın geçtiği bilgiye göre; İran, İsrail’e İHA saldırısı başlattı.

İran ve İsrail arasında devam eden yüksek gerilim patlama noktasına ulaşırken gelen son dakika haberine göre İran resmen savaşın fitilini ateşledi.

İsrail devlet televizyonu KANN, İran’ın, İsrail’e yüzlerce kamikaze İHA ile saldırı başlattığını duyurdu.

İran’ın beklenen misilleme saldırısı nedeniyle İsrail’de gergin bir hava hakimken, ülkede yeni önlemler alınmaya devam ediyor.

İRAN: HAVA SAHASINI AÇAN HERKESE KARŞILIĞINI VERECEĞİZ

İran Savunma Bakanlığı da açıklama yaptı. Bakanlığın açıklamasında, “İran’a saldırmak için hava sahasını veya topraklarını İsrail’e açan herkese karşılığını vereceğiz.” ifadelerine yer verildi.

ÜLKEDE EĞİTİME ARA VERİLDİ

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari yaptığı açıklamada, saldırı tehdidi nedeniyle ülkede tüm eğitim faaliyetlerine ara verildiğini belirtti.

“DÜZİNELERCE UÇAK GÖKYÜZÜNDE HAZIR”

Sivillerin toplanmasına yönelik yeni kısıtlamaların da getirildiğini duyuran Hagari, toplantı ve buluşmaların bin kişiyle sınırlandırıldığını aktardı. Hagari, pazartesi saat 23.00’e kadar sürecek olan kısıtlamaların okul gezileri ve kamplar için de geçerli olduğunu söyledi. Hagari, İsrail’in hava savunmasının “alarmda” olduğunu ve “düzinelerce uçağın gökyüzünde hazır beklediğini” ifade etti.

EL CEZİRE: İRAN PAZAR SABAHI SALDIRACAK

Öte yandan El Cezire, çeşitli kaynaklara dayandırdığı haberle İran’ın pazar günü sabah erken saatlerde İsraile saldırma olasılığının yüksek olduğunu aktardı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Kilo kaybı yaşayan Nihal Candan ile ilgili yeni gelişme!

Kara para aklama ve dolandırıcılık suçlamasıyla aylardır hapis yatan Nihal Candan hakkında, 37 kiloya kadar …

Bir yanıt yazın