Bu ne cüret? Skandal Biden sözde soykırım metninde İstanbul’un adını değiştirdi

Biden’ın skandal tanımlamasına Türkiye’den tepki yağarken Biden’ın metinde İstanbul yerine de ‘Konstantinopolis’ ifadesi kullanması dikkat çekti.

Beyaz Saray’dan beklenen açıklama yapıldı. Daha önceki başkanların aksine Joe Biden 1915 olaylarını ‘soykırım’ olarak tanıdığını duyurdu. Biden’ın bu tanımlamasını içeren metinde bir skandal daha ortaya çıktı. Açıklamada İstanbul yerine ‘Konstantinopolis’ dediği görüldü.

Biden açıklamasının başında, “Her yıl bu günde Osmanlı dönemindeki Ermeni soykırımında ölen herkesin hayatlarını hatırlıyoruz ve böylesi bir mezalimin bir daha yaşanmasını engellemeye yönelik bağlılığımızı yeniden ortaya koyuyoruz” ifadelerini kullandı. ABD Başkanı, açıklamanın son paragrafında ise “Amerikan halkı, 106 yıl önce bugün başlayan soykırımda yok olan bütün Ermenileri onurlandırmaktadır” dedi.

İSTANBUL’UN ADINI DEĞİŞTİRDİ

Açıklamanın devamında ise ‘Konstantinopolis’ ifadesinin kullanıldığı ilgili kısmı şu şekilde:”24 Nisan 1915’ten itibaren Konstantinopolis’teki Ermeni aydın ve cemaat liderlerinin Osmanlı yetkilileri tarafından tutuklanmasıyla bir buçuk milyon Ermeni tehcir edildi, katledildi, imha politikasıyla öldürüldü. Meds Yeghern’in (Büyük Felaket) kurbanlarını onurlandırıyoruz, böylece olanların dehşeti tarihte asla kaybolmasın. Nefretin tüm yıpratıcı etkisine karşı daima tetikte kalmamız için hatırlamalıyız.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bakan Tekin: Öğretmen atamaları ilk kabine toplantısında açıklanacak

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Adana’daki temasları kapsamında okul ziyaretlerinde bulunuyor. Bakan Tekin Anadolu Barter …

Bir yanıt yazın