Hizbullah Lideri Nasrallah’tan ‘İsrail ile savaş kaçınılmaz’ açıklaması

Şam’daki İran konsolosluğuna saldırıya ilişkin Hizbullah’tan açıklama geldi. Saldırının bir dönüm noktası olduğunu söyleyen Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, İran’ın karşılık vermesinin kaçınılmaz olduğunu ifade etti.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, Şam’daki İran konsolosluğuna yapılan saldırının, ekim ayından bu yana yaşanan olaylarda “dönüm noktası” olduğunu söyledi.

Nasrallah, örgütün hala silahları ve henüz İsrail’e karşı kullanmadığı güçleri olduğunu ifade etti. İsrail, 1 Nisan’da, Suriye’nin başkenti Şam’daki İran konsolosluğu ve büyükelçilik konutuna saldırı düzenlemişti.

13 kişinin hayatını kaybettiği İsrail saldırısında, ölenler arasında İran Devrim Muhafızları komutanlarından Tuğgeneral Muhammed Reza Zahedi ve ikinci bir general ile muhafızların beş mensubu daha vardıu.

İran, saldırıya sert şekilde yanıt vereceğini duyurdu. İsrail ise İran’ın tehditleri sonrası yedek askerleri göreve çağıracağını açıkladı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Kilo kaybı yaşayan Nihal Candan ile ilgili yeni gelişme!

Kara para aklama ve dolandırıcılık suçlamasıyla aylardır hapis yatan Nihal Candan hakkında, 37 kiloya kadar …

Bir yanıt yazın