Yerel seçimin şifresi, emekliye “seyyanen zam ” mı?

Emekliler Ocak ayında maaşlarına yapılan zam ve ikramiye miktarındaki artışın ardından maaşlarında yeniden düzenleme yapılmasını bekliyor. Türkiye Gazetesi yazarı ve SGK Başuzmanı İsa Karakaş, emeklilere seyyanen zam beklentilerine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Karakaş, “şaşırmayın” diyerek seçime işaret etti.

Yerel seçim öncesi alanlarda konuşulan önemli konuların başında en düşük emekli maaşları geliyor. Muhalefet emekli maaşı için asgari ücret rakamına dikkat çekerken, hükümet yeni artış için sinyal verdi.  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “gözlerimizi kapamamız mümkün değil” derken, AK Partili Muhammet Emin Akbaşoğlu ise, “Emeklilerimiz başta olmak üzere bütün çalışanlarımızla ilgili daha iyileştirici, alım gücünü arttırıcı değerlendirmelerimizi kamuoyuyla paylaşacağız” ifadeleri kullanmıştı.

SEÇİMİN ŞİFRESİ: EMEKLİYE SEYYANEN ZAM
TGRT Haber Canlı yayınında Ahmet Sözcan’ın sorularını cevaplayan Karakaş, şunları söyledi: “Cumhurbaşkanı seçimini gelmeden önce detaylı analizini çıkardım. Seçimin kazanılmasında çok ince hesap var. Mesela EYT çıkarıldı. 2 milyonun üzerinde emekli var.

İkincisi de en düşük maaş alanların maaşı 2022 yılında 3 bin 500 iken 5 bin 500’e çıkardılar, bunu da seçimden hemen önce 7 bin 500 liraya çıkardılar. 16 milyon emekliyi ilgilendiren bir olay.  Cumhurbaşkanlığı seçiminin şifrelerine baktığımız zaman emeklilere yapılan zamlar verilen vaatler, yani bütün kesimlere verilen vaatler.

YEREL SEÇİMDE EKONOMİ ETKİLİ OLACAK
Belediye seçimleri nasıl kazanılacak. Bunda da ekonomi etkili olacak. Verilen vaatler etkili olacak. Peki şu anki durum nasıl? Seyyanen zam gelecek mi?  Şu anki vaatlere bakıldığında kira yardımı, uçak indirimi ve promosyon sosyal yardımlar veriliyor. Emeklilere yaptığımız anketlerde bu tam tersi tepkiye neden oluyor. Diyorlar ki ‘Neden bizi sosyal yardıma muhtaç ediyorsun ki?, Biz yatırmış olduğumuz primin karşılığını istiyoruz’ diyorlar.

SEYYANEN ZAM GELİRSE ŞAŞIRMAYIN
Seyyanen zam ile ilgili hükümet kanadına baktığımız zaman, milletvekilleri ve partililer nereye giderse gitsin emeklinin seyyanen zam talebi karşılarına çıkıyor. Bu seyyanen zam, yerine getirilmediğinde kazanılacak seçimin riske edilmesi söz konusu. Bu seyyanen zam olayı her an gündeme gelirse şaşırmayacağımızı söyleyebiliriz.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Sanchez, Filistin’i tanıyacağız dedi, 20 günde başına gelmeyen kalmadı!

Başbakan Sanchez’in eşi Begona, ticari işleri nedeniyle soruşturmayla karşı karşıya kaldı. Bu duruma tepki gösteren …

Bir yanıt yazın