Biden’a Filistin tepkisi: Sen soykırımcı bir diktatörsün Joe

ABD Başkanı Joe Biden, Atlanta’daki seçim mitinginde, İsrail’e desteği nedeniyle sert tepkilerle karşılaştı. Genç bir protestocu Biden’ın yüzüne karşı, “Sen soykırımcı bir diktatörsün Joe. Çocuklar ölüyor. Binlerce Filistinli öldü” ifadelerini kullandı.
İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik yoğun saldırıları sürüyor. Hava, kara ve deniz güçleriyle yapılan saldırılar sebebiyle bölgede büyük bir yıkım meydana gelmiş durumda.

7 Ekim’den beri İsrail’e desteğini sürdüren ABD Başkanı Joe Biden ise kendisini ‘siyonist’ olarak tanımlamıştı. Biden’ın bu sözleri, kendi ülkesinde de Filistin’de yaşanan katliamın ortaklarından birinin de ABD olduğuna dair seslerin yükselmesine sebep oldu.

“Sen soykırımcı bir diktatörsün Joe”

Son olarak Biden, Georgia’nın en büyük şehri Atlanta’da bir seçim mitinginde konuşurken, dikkat çeken bir protesto ile karşılaştı.

Bir Amerikalı genç, Biden’ı konuşması sırasında keserek “Soykırımcı diktatör Joe” şeklinde hitap etti. Genç, “On binlerce Filistinli katledildi. Çocuklar ölüyor.” ifadeleriyle tepki gösterdi.

Protesto sırasında, ABD Başkanı’nın korumaları, protestocuyu hızla olay yerinden uzaklaştırdı. Zorla dışarıya çıkarılan genç, bu sırada “Filistin’e özgürlük” diyerek protestosuna devam etti.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir yanıt yazın