Eğitimci “mülakatsız atama” bekliyor

Atama bekleyen öğretmenlerden “Öğretmen Atmama Takviminin hala açıklanmamasına tepki çığ gibi büyürken, bazı öğretmen adayları da sosyal medya hesapları üzerinden yaptıkları paylaşımlarla Millî Eğitim Bakanı  Yusuf Tekin’i istifaya davet ediyor.

Millî Eğitim Bakanı  Yusuf Tekin‘in atama bekleyen öğretmen adaylarının taleplerine duyarsız davrandığını belirten adaylar, “Milli Eğitim Bakanımız öğretmen atamalarının önce 2023 yılı Ekim ayında açıklanacağını duyurup, bu eğitim takviminde açıklanmayınca da Şubat’ta atama ve işlemlerinin tamamlanacağını söylemesine rağmen verdiği iki tarihte de herhangi bir çalışmanın yapılmaması bizde hem ruhi hem de maddi hasarlara yol açtı. Bu kayıplarımızı kim karşılayacak?” diye dert yakındılar.

Atama bekleyen Öğretmen adayları sosyal medya hesapları üzerinden yaptıkları paylaşımda “Şubat’ı bitirdik, Mart ayının neredeyse ortasına geldik. Her kabine toplantısında bizim adımıza çıkacak müjdeli haberleri beklerken, açıklama sonrasında hep hüsranları yaşar hale geldik. Şu an itibariyle herhangi bir öğretmen ataması ile ilgili sayı maalesef ne Hükümet ne de Bakanlık tarafından açıklanmamıştır. Açıklanmama nedeni nedir bilemiyoruz?”
Öğretmen atamasının takviminin bir an önce açıklanmasını, sayının ortaya konulmasını bakanlıktan talep ettiklerini belirten atama bekleyen Öğretmen adayları; ”Atama sayısının geçen yıl yapılan atama sayısının yarısı kadar olacağına dair bilgiler alıyoruz, 68 Bin ücretli öğretmenin çalıştırıldığı Bakanlıkta, bahsedilen rakamların kabul edilemez boyuttadır.”diye konuştular.

Millî Eğitim Bakanlığı’ndan neden bugüne kadar sayı belirten bir açıklama yapılmadığının da cevabını aradıklarını belirten atama bekleyen Öğretmen Adayları, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 14-28 Mayıs 2023 seçim döneminde “mülakatı bitirdik” sözünü hatırlatarak, eğitimin ihtiyacı olan mülakatsız 100 bin öğretmen atamasını ve bu soruların cevaplarını beklediklerini söylediler.

Sağlık çalışanlarından ve din görevlilerden çok eğitimciye ihtiyaç olduğunu, bu atamalara karşı olmadıklarını belirten atama bekleyen Öğretmen adayları,” Her şeyin başı eğitimdir. Her yol eğitimden geçer. Din görevlisini de sağlıkçıyı da, bakanı da, Cumhurbaşkanını da eğitimci hayata hazırlıyor. Onun için biz eğitimciler olarak, atama tarihleri, kadroları ve branş dağılımı ile ilgili ayrıntılar merak ediliyoruz. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in de Sağlık Bakanı gibi mahiyetine sahip çıkmasını bekliyoruz. Eğer Milli Eğitim Bakanımız sorunlarımızı ve atama talebimizi ilgili alanlarda dile getiremeyecek durumda ise, istifa etsin.” diye dert yakındılar.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Başkan Erdoğan: Netanyahu Gazze kasabıdır

Kudüs Platformu 5. Konferansı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze’de katliam sürdüren İsrail’e sert tepki gösterdi. Erdoğan, …

Bir yanıt yazın