Kriz çözüldü! TFF’nin yayın hakları 3 sezon boyunca yeniden BEIN MEDIA GROUP’ta

Türkiye Futbol Federasyonu, yayın ihalesinde yeniden BEIN MEDIA GROUP ile 3 sezonluğuna anlaştı.
Futbolda Süper Lig ve 1. Lig yayın hakları için TFF’nin daha önceden anlaştığı ancak daha sonra fiyat yükseltimi nedeniyle iptal edilen ihale yeniden açıldı.

Yapılan ihalede yayın hakları, bir kez daha BEIN MEDIA GROUP’a 218 milyon 400 bin dolar karşılığında verildi.

Yayın hakları 3 sezon boyunca yeniden BEIN MEDIA GROUP’ta

Konuyla ilgili TFF’den yapılan açıklama şöyle: Türkiye Futbol Federasyonu’nun 29.02.2024 tarihli ve 40 sayılı toplantısında alınan karar uyarınca, 2 Mart 2024 Cumartesi günü saat 13.30’da TFF Levent İstanbul adresine sunulan teklif, Beşiktaş 6. Noterliği huzurunda açılmış olup; TFF Süper Lig ve TFF 1. Lig Yayın Haklarının Devrine İlişkin 3 Ocak 2024 tarihinde TFF’nin internet sitesinde ilan edilen ihale kapsamında Paket E (tüm yayın hakları) için Krea İçerik Hizmetleri ve Prodüksiyon A.Ş’nin (BEIN MEDIA GROUP) sezonluk 182.000.000,00-USD (218.400.000,00-USD KDV DAHİL) teklif verdiği tespit edilmiştir.

Yayın İhale Komisyonu’nca, Krea İçerik Hizmetleri ve Prodüksiyon A.Ş’nin (BEIN MEDIA GROUP) sezonluk 182.000.000,00-USD (218.400.000,00 USD KDV DAHİL) teklifi kabul edilerek, ön sözleşme imzalanmıştır. 11 Mart 2024 Pazartesi gününe kadar TFF Süper Lig ve TFF 1. Lig Yayın Haklarının Devrine ilişkin tüm hukuki sürecin tamamlanması kararlaştırılmıştır.

Yousef Al-Obaidly: “Çok gururluyuz”

beIN MEDIA Group CEO’su ve Digiturk CEO’su Yousef Al-Obaidly, ihale sürecinin ardından yaptığı açıklamada, Digiturk’ün bir 3 sezon daha Süper Lig’in tek yayıncısı olmaya devam edecek olmasından duyduğu derin memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi:

Süper Ligi’in tek resmi yayıncısı olmaktan gurur duyuyoruz. Türkiye’nin en büyük spor yatırımcısı Digiturk, yenilikçi ve kaliteli yayıncılık anlayışını beIN MEDIA GROUP’un küresel deneyimi ve uzmanlığıyla futbolseverlerle buluşturmaya devam edecek. Süper Lig ve 1. Lig’in tüm yerel ve uluslararası yayın haklarını en yüksek teklifi vererek kazanmış olmanın büyük mutluluğu içerisindeyiz.

Küresel gücümüzü Türkiye’de son 23 yılda edindiğimiz engin deneyimle birleştirerek sporseverlere en kaliteli içeriği sunmaya devam edecek ve Türk futbolunun küresel pazardaki konumunu güçlendirmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Bu hedef doğrultusunda başta teknolojiye yaptığımız yatırımlar olmak üzere son 7 yılda 20 milyar TL yatırım yaparak, sektörde standartları belirledik ve belirlemeyi sürdüreceğiz. Türk futboluna inanıyoruz, onun en büyük yatırımcısı olarak elde edeceği başarılara eşlik edecek olmanın heyecanını yaşıyoruz.

İlerleyen süreçte Türk futbolunun yükselen bir değer olarak futbol ekosisteminde hak ettiği yerini alacağına inancımız tam. Üyelerimize sadece spor yayıncılığı değil, eğlence içeriklerimiz, OTT platformlarımız ve internet hizmetlerimizle de çok daha fazlasını sunuyor, müşterilerimize eksiksiz bir multimedya deneyimi sağlıyoruz. Bu anlaşma, beIN MEDIA GROUP’un Türkiye’nin önde gelen spor, eğlence ve medya grubu olarak uzun vadeli başarısının ve devam eden hedeflerinin bir başka kanıtıdır.

 

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Galatasaray’dan Ali Koç’un açıklamalarına yanıt: Psikolojide yansıtma

Galatasaray Kulübü, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un basın toplantısında yaptığı açıklamalara sosyal medya hesabından karşılık verdi. …

Bir yanıt yazın