Dosta güven, düşmana korku salan Bayraktar TB3 SİHA, 30 bin feet irtifaya çıktı

Yerli motoruyla havalanan Bayraktar TB3 SİHA, Yüksek İrtifa Sistem Performans Testi’ni başarıyla tamamlayarak 30 bin feet irtifaya yükselerek bir başarıya daha imza attı.

Her geçem gün yeni teknolojik hamleleriyle adından söz ettiren  ve Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen silahlı insansız hava aracı Bayraktar TB3’ün test süreci başarıyla devam ediyor.

Testi başarıyla tamamladı

İlk uçuşunu Cumhuriyet’in 100. yılına armağan olarak 27 Ekim 2023 tarihinde yaptıktan sonra orta irtifa performans testlerinden geçen milli SİHA, yüksek irtifadaki sistem ve dayanım performansının ölçüldüğü testleri de başarıyla tamamladı.

30 bin feet irtifaya çıktı

Bayraktar TB3 SİHA, Tekirdağ’ın Çorlu ilçesindeki AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezi’nde gerçekleştirilen uçuşta 30 bin feet irtifaya çıkarak Yüksek İrtifa Sistem Performans Testini başarıyla geçti.

Yerli motorla havalandı

TEI tarafından yerli olarak geliştirilen PD-170 motoruyla havalanan milli SİHA, gerçekleştirilen yüksek irtifa uçuş testi sırasında yüksek irtifadaki sistem ve dayanım performansının ölçüldüğü testlerin tamamını başarıyla tamamladı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Kilo kaybı yaşayan Nihal Candan ile ilgili yeni gelişme!

Kara para aklama ve dolandırıcılık suçlamasıyla aylardır hapis yatan Nihal Candan hakkında, 37 kiloya kadar …

Bir yanıt yazın