Hayret! Biden, İsrail Yahudi işgalcilere yaptırım öngören kararnameyi imzaladı

ABD Başkanı Joe Biden, Batı Şeria’da Filistinlilere karşı şiddet uygulayan Yahudi işgalcilere yaptırım öngören bir başkanlık kararnamesini imzaladı.

ABD’den Yahudi işgalcilere yaptırım.Gazze’ye saldırıların ardından çoğu ülkeden tepki çeken İsrail, en güçlü destekçisini de kaybetmek üzere.

Kararnameyi imzaladı

Beyaz Saray’dan yapılan yazılı açıklamaya göre ABD Başkanı Joe Biden, Batı Şeria’da güvenliği zedeleyenlere yönelik hazırlanan başkanlık kararnamesine imza attı.

ABD yönetiminin yaptırımlarına maruz kalacaklar

Kararname ile işgal altındaki Batı Şeria’da Filistinlilere karşı son dönemde şiddet uygulayan aşırılıkçı Yahudi işgalciler, ABD yönetiminin yaptırımlarına maruz kalacak.

Amerikan finans sistemi içinde işlem yapamayacaklar

Yaptırım listesine dahil edilenler Amerikan finans sistemi içinde işlem yapamayacak, bu ülkeye vize alamayacak, varsa ABD’deki varlıkları dondurulacak ve Amerikan vatandaşlarının bu kişilerle iş yapması yasaklanacak.

Biden, ilgili açıklamasında Batı Şeria’daki güvenliğin ve istikrarın bozulmaması için bu adımı attıklarını ve bölgedeki Filistinlilere yönelik şiddet eylemlerinin kabul edilemez olduğunu kaydetti.

4 kişi listeye dahil edildi

Konuyla ilgili arka plan toplantısı düzenleyen bir Beyaz Saray yetkilisi, söz konusu kararname kapsamında isimleri belirtilmeyen 4 kişinin şimdiden yaptırım listesine dahil edildiğini bildirdi. Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Bu vize kısıtlama politikasının devamıdır”

“ABD, Batı Şeria’daki istikrarı ve hem İsrailliler hem de Filistinliler için barış ve güvenlik umutlarını baltalayan eylemlere sürekli olarak karşı çıktı. Buna İsrailli yerleşimcilerin Filistinlilere yönelik saldırıları ve Filistinlilerin İsraillilere yönelik saldırıları da dahildir.

Ulusal kökenleri, etnik kökenleri veya dinleri ne olursa olsun sivillere yönelik aşırı şiddetin hiçbir haklı gerekçesi olamaz. Bu nedenle ABD, Batı Şeria’da barışı, güvenliği ve istikrarı baltalayan eylemlere karşı yeni önlemler uygulamaya koydu. Bu, Dışişleri Bakanlığı tarafından 5 Aralık 2023’te açıklanan ilgili vize kısıtlama politikasının devamıdır”

Yaptırım uygulananların isimleri açıklandı

Yaptırım uygulanan kişilerin David Chai Chasdai, Einan Tanjil, Shalom Zicherman ve Yinon Levi olduğu açıklandı.

Chasdai’nin araçların ve binaların ateşe verilmesine, Filistinli sivillere saldırılmasına, Huwara’da mülklere zarar verilmesine ve Filistinli bir sivilin ölümüyle sonuçlanan bir isyanı başlattığı ve yönettiği ifade edildi.

Tanjil’in Filistinli çiftçilere ve İsrailli aktivistlere taş ve sopalarla saldırarak tıbbi tedavi gerektiren yaralanmalara neden olduğu aktarıldı.

Zicherman’ın Batı Şeria’da İsrailli aktivistlere ve araçlarına saldırdığı, içinde aktivistlerin bulunduğu yoldan geçen araçların camlarını kırmaya çalıştığı ve aktivistlerden en az ikisini yaraladığı belirtildi.

Levi’nin Batı Şeria’da korku atmosferi oluşturup eylemlerde bulunan bir grup yerleşimciye liderlik ettiği ifade edildi.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te 7 Ekim 2023’ten bu yana İsrail güçleri ile yasa dışı Yahudi işgalcilerin saldırılarında en az 381 Filistinli hayatını kaybetti.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir yanıt yazın