TBMM’de Can Atalay gerilimi! Muhalefet anayasa kitapçığı fırlattı!

TİP’li Can Atalay ile ilgili karar açıklandı. Buna göre TBMM Genel Kurulu’nda okunan karara göre Atalay’ın milletvekilliği düşürüldü. O anlarda bazı muhalefet vekilleri tarafından kürsüye Anayasa kitapçığı fırlatıldı.

TİP’li Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesi, TBMM Genel Kurulu’nun gündemine alındı. Bu doğrultuda Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesiyle ilgili adımlar atılacaktı.  Ancak TBMM Genel Kurulu’nda olay çıktı.

CHP, DEM ve TİP’li vekiller protesto etti

TBMM Genel Kurulu’na başkanlık eden Bekir Bozdağ konuşma yaptığı sırada CHP, DEM Parti ve TİP Milletvekilleri açıklanacak kararı protesto etti. CHP, DEM ve TİP milletvekilleri oturdukları sıralara vurdu.

Bozdağ’ın konuşmasını sabote etmek isteyen muhalefet milletvekillerinin o anları böyle görüntülendi.

Milletvekilliği düşürüldü

Öte yandan TBMM Genel Kurulu, CHP’nin talebiyle kapalı oturuma geçti. Kapalı oturum talebinin ardından Bekir Bozdağ, Can Atalay ile ilgili kararı duyurdu.  Bozdağ’ın açıklamasına göre Can Atalay’ın milletvekilliği düşürüldü.

Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesiyle ilgili kararın açıklandığı sırada bir kez daha Meclis kürsüsünde olay çıktı.

Anayasa kitapçığı fırlatıldı

Muhalefet milletvekilleri, karar okunduğu sırada Meclis kürsüsüne yürüdü. Bazı vekiller ise tepkilerini, kürsüye Anayasa kitapçığını fırlatarak gösterdi. Bekir Bozdağ’ın etrafında toplanarak kararı protesto eden muhalefet milletvekillerinin o anları böyle görüntülendi.

Milletvekili sayısı 598’e düştü

Son olarak Can Atalay kararıyla birlikte TBMM’deki milletvekili sayısı 598’e düştü. Atalay’dan önce ise Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez’in vefatıyla bu sayı düşmüştü.

Bilindiği üzere Bitmez, 14 Aralık 2023 tarihinde TBMM Genel Kurulu’nda konuşma yaptığı sırada kalp krizi geçirmişti.  Hastaneye kaldırılan Bitmez, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve hayatını kaybetti.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Şimşek, İslam Kalkınma Bankası Grubu’ndan 6,3 milyar dolarlık finansman sağladı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Suudi Arabistan’da kurduğu temaslar sonucunda, Türkiye’ye İslam Kalkınma Bankası …

Bir yanıt yazın