Erdoğan’dan F-16 değerlendirmesi: ABD’nin kararını bekliyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç’in NATO üyeliği konusunda TBMM’den çıkan kararın Resmi Gazete’de yayınlanmasından sonra ABD’nin kararını beklediklerini, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın süreci yakından takip ettiğini söyledi.
Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye arasındaki F-16 düğümü çözülüyor.

Türkiye, İsveç’in NATO üyeliğini onayladı.

Üzerine düşeni yapan Türkiye, F-16 satmak için İsveç’in üyeliğinin kabul edilmesi şartını koyan ABD’yi beklemeye geçti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı çıkışı gündemi değerlendirdi.

TBMM’den çıkan İsveç’e NATO vizesinden sonra gündeme gelen ABD’den F-16 alımı konusu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a soruldu.

Erdoğan, verilen sözler gereği Türkiye’nin İsveç’in NATO üyeliğini onayladığını belirtirken ABD’nin kararını beklediklerini söyledi.

“Dışişleri Bakanım yakın takipte”

Erdoğan şöyle konuştu:

Bildiğiniz gibi parlamentomuz verilen söz üzerine yaptığı oylamalarla hamd olsun kahir ekseriyetle meclisimizden geçti ve dün itibariyle de bana geldi. Ben de imzaladım. Akşam da resmi gazetede yayınlandı.

Şu anda bir gün önce Biden, o da yazılı bir adeta talimatla tüm gerek temsilciler meclisine gerek diğer meclise hepsine gönderdi ve onların da bir an önce bunu meclislerinden çıkarması talebini onlara ifade etti, söyledi.

Orayı da bekliyoruz. Bir an önce oradan gelecek olan netice, bizler için F-16’ların Türkiye’ye gönderilmesi sürecini ve bunun yanında tüm tamir, bakım, bunlarla ilgili sürecin başlamasını inşallah sağlayacaktır.

Bunu bekliyoruz, Dışişleri Bakanım şu anda yakın takipte, o da bu işin takibini yapıyor. Antony Blinken’la bu süreci devam ettiriyor. Bu arada attığımız bu adımla şu anda gerek Kanada, gerek İsveç, tüm Batı ülkeleri hepsi bu atılan adımla, Türkiye’nin duruşunu göstermesi bakımından bu çok çok isabetli olmuştur. NATO için de ayrı bir güç kaynağı olmuştur yaklaşımlarında bulundular. Biz de aynı kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir yanıt yazın