Pentagon, İran destekli milis gruplara ait 3 tesisi Irak’ta vurmuş!..

ABD Savunma Bakanı Llyod Austin, ABD askeri güçlerinin Irak’ta bulunan İran destekli milis gruplara ait üç tesise saldırdığını belirtti.

ABD Savunma Bakanı Llyod Austin, Başkan Biden’ın talimatıyla ABD’nin, Irak’ta İran destekli milis grupların kullandığı 3 tesisi vurduğuna dairbir yazılı açıklama yayınladı.

“Bir dizi tırmandırıcı saldırıya doğrudan yanıt”

Saldırıları “gerekli” ve “orantılı” şekilde niteleyen Austin, “Bu saldırılar, İran destekli milislerin Irak ve Suriye’de ABD ve Koalisyon personeline yönelik bir dizi tırmandırıcı saldırıya doğrudan yanıt olarak veriliyor.” ifadesini paylaştı.

“İran destekli saldırılar durdurulmalı”

Austin, ABD’nin çıkarlarını savunmak için gerekli adımları atmaktan çekinmeyeceğini belirterek, bölgedeki çatışmaları tırmandırmaya çalışmadıklarını öne sürdü ve İran destekli saldırıların derhal durdurulması çağrısında bulundu.

Irak’taki yerel basında çıkan haberlerde de, ABD’ye ait uçakların, Babil’in Curf el-Sahar bölgesinde bulunan Haşdi Şabi’ye ait askeri fakülteyi bombaladığı belirtilmiş, saldırıda ölü ve yaralıların bulunduğu bildirilmişti.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir yanıt yazın