Irak ve Suriye’nin kuzeyindeki 29 terör hedefi imha edildi

Milli Savunma Bakanlığı, Irak’ın kuzeyinde Metina, Hakurk, Gara ve Kandil bölgeleri ile Suriye kuzeyinde bulunan terör hedeflerine yönelik hava harekatında, içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu 29 hedefin imha edildiğini açıkladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) yurt içi ve yurt dışındaki terör unsurlarına karşı yürüttüğü mücadele soluksuz devam ediyor.

Operasyonlarda maalesef acı haberler de geliyor. Gelen her şehit haberi Türkiye’nin yüreğini yaktı.

Irak ve Suriye’nin kuzeyine hava harekatı

Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde 9 askerimiz bölücü terör örgütü ile girilen çatışmada şehit oldu.

Türk Silahlı Kuvvetleri, şehitlerimizin kanını yerde bırakmayarak bölgedeki terörist hedeflere yönelik hava harekatı gerçekleştirildi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Irak ve Suriye’nin kuzeyine gerçekleştirilen hava harekatları ile ilgili açıklamada bulundu.

29 hedef imha edildi

MSB’den yapılan açıklamada şöyle denildi: “PKK/YPG/KCK ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirerek; Irak ve Suriye kuzeyinden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğimizi sağlamak maksadıyla; Birleşmiş Milletler Anlaşması’nın 51’inci maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda, Irak kuzeyindeki Metina, Hakurk, Gara ve Kandil bölgeleri ile Suriye kuzeyinde bulunan terörist hedeflerine 13 Ocak 2024 saat 00.30’da Hava Harekâtları icra edilmiş, icra edilen Hava Harekâtları ile Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) tarafından kullanılan ve içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerinde bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak ve petrol tesislerinden oluşan 29 hedef imha edilmiştir.

İcra edilen bu harekâtlarda, azami oranda yerli ve milli mühimmat kullanılarak çok sayıda terörist etkisiz hale getirilmiştir.

Asil milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri, geçmişte olduğu gibi bugün de ülkemizin ve milletimizin beka ve güvenliği için terörle mücadeleye son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir.

Bu harekâtlar sırasında; masum insanların, dost unsurların, tarihi ve kültürel varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi için her türlü tedbir alınmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Açıklamada ayrıca harekatı gerçekleştiren Hava Kuvvetlerine ait uçakların Irak ve Suriye kuzeyindeki terör hedeflerini başarılı şekilde imha ettikten sonra emniyetle üslerine döndüğü belirtildi.

 

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir yanıt yazın