Erdoğan: İsveç ile Biden’ın bize verdiği sözler var, yakından takip ediyoruz

ABD Başkanı Joe Biden ile yaptığı görüşmede İsveç’in NATO’ya üyelik sürecini F-16 alımı üzerinden değerlendirdiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gerek Amerika’nın F-16 konusu gerekse Kanada’nın verdiği sözleri tutması noktasında beklediğimiz olumlu gelişmeler, inanıyorum ki parlamentomuzun da konuya olumlu bakışını hızlandıracaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan Başbakanı Viktor Orban’ın daveti üzerine Macaristan’a gitti. Macaristan’da çeşitli temaslarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkeye dönüşte uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a İsveç’in NATO’ya üyelik süreci soruldu.

Biden ile yapılan görüşmede gündeme geldi

ABD Başkanı Joe Biden ile yaptığı görüşmede İsveç’in NATO’ya üyeliğinin gündeme geldiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biliyorsunuz İsveç’in NATO üyeliği ile katılım protokolünü Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne biz gönderdik. İsveç konusu Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Sayın Joe Biden ile yaptığımız görüşmede de gündeme geldi.” dedi.

“Sözler tutulursa parlamentomuzun konuya olumlu bakışı hızlanacak”

Konuyla ilgili sözlerini sürdüren Erdoğan, “Gerek Amerika’nın F-16 konusu gerekse Kanada’nın verdiği sözleri tutması noktasında beklediğimiz olumlu gelişmeler, inanıyorum ki parlamentomuzun da konuya olumlu bakışını hızlandıracaktır.” şeklinde konuştu.

“Görüşmede kendisinin ‘Siz bunu Meclis’ten çıkarın, aynı şekilde ben de Kongre’den bunu geçiririm.” şeklinde bir ifadesi oldu”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuyla ilgili ifadeleri şöyle: Biliyorsunuz İsveç’in NATO üyeliği ile katılım protokolünü Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne biz gönderdik. İsveç konusu Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Sayın Joe Biden ile yaptığımız görüşmede de gündeme geldi. ABD ile aramızdaki F-16 meselesini de bu çerçevede değerlendirdik. Görüşmede kendisinin “Siz bunu Meclis’ten çıkarın, aynı şekilde ben de Kongre’den bunu geçiririm.” şeklinde bir ifadesi oldu. “ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile Dışişleri Bakanımız Hakan Fidan eş zamanlı olarak bu süreci işletsin. Eş zamanlı olarak bunu işletirsek, bunu parlamentodan çok daha rahat bir şekilde bizim de geçirme imkanımız olur.” dendi.

İsveç’in bize verdiği sözler bulunuyor: Yakından takip ediyoruz

Parlamentodaki sürece ilişkin bir başka zorlaştırıcı konu da savunma tedarikinde Kanada ve bazı müttefiklerin olumsuz tavırları… Bunların hepsi birbirine bağlı. Gerek Amerika’nın F-16 konusu gerekse Kanada’nın verdiği sözleri tutması noktasında beklediğimiz olumlu gelişmeler, inanıyorum ki parlamentomuzun da konuya olumlu bakışını hızlandıracaktır. Diğer taraftan İsveç’in bize Vilnius’ta verdiği sözler bulunuyor. Bunların tutulmasını bekliyoruz ve gelişmeleri yakından takip ediyoruz.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir yanıt yazın