Almanlar da “Başkan Erdoğan” korkusu!

Almanya’da hayata geçirilecek vatandaşlık reformuyla çifte vatandaşlık serbestisi ve Alman vatandaşlığına geçen Türklerin, kuracakları parti ile Almanya Federal Meclisi’ne girebileceği düşünülüyor.

Almanya’da yeni yargı reformu uzun zamandır gündemdeki yerini koruyor. Bu kapsamda milyonlarca göçmenin yaşadığı Almanya’da köklü değişiklikler bekleniyor. Federal Meclis’e sunulan “vatandaşlık hukukunun modernizasyonu” ile Almanya’da yaşayan göçmenler, çifte vatandaşlık alabilecek.  Yasa kapsamında Alman vatandaşlığına geçişte de bekleme süresi, sekiz yıldan beş yıla inecek.

Vatandaşlık reformuyla siyasi tablo değişebilir

Tüm bunlar, Almanya’da doğan 2. ve 3. kuşak Alman pasaportlu farklı kökenli Alman vatandaşlarının yanında 12,3 milyon pasaportu olmadan ülkede yaşayan insanı ilgilendiriyor.  Reform sonucunda ülkedeki siyasi tablonun değişebileceği de son dönemde üzerinde durulan konulardan. Öyle ki Alman yayın organı Der Westen, konuya ilişkin bir haber ele aldı.

“Erdoğan’ın partisi Almanya’ya mı geliyor”

‘Erdoğan’ın partisi Almanya’ya mı geliyor’ başlıklı haberde, yeni yasa ile birlikte getirilen çifte vatandaşlıkla ülkedeki göçmenlerin parti kurarak meclise girebileceğine dikkat çekiliyor.

Çifte vatandaşlık alanların iki ülke için de oy kullanma hakkına sahip olması Alman kamuoyunda ‘endişeye’ neden olurken, bu konuda başı çeken topluluk ise Türk topluluğu…

Mayıs 2023’teki Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinde Almanya’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Türk vatandaşları arasından yüzde 67 destek çıktığı hatırlatılan haberde; Türklerin, özellikle de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı destekleyen Türklerin parti kurma olasılığı üzerinde duruluyor…

“Erdoğan yanlısı bir parti kurabilecek çok sayıda Türk…”

Olası bir parti kurulumunda tablonun değişeceği belirtilen haberde, şu ifadelere yer veriliyor: Almanya’da zaten Erdoğan yanlısı bir parti kurabilecek çok sayıda Türk göç geçmişine sahip Alman’ın bulunduğunu vurgulamak gerekiyor. Ancak henüz kayda değer bir etki yaratan bir gelişme ortaya çıkmadı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir yanıt yazın