Özgür Özel Almanya’da Sosyal demokratların kongresine katıldı

Alman Sosyal Demokrat Parti’nin (SPD) olağan genel kongresine katılmak amacıyla Almanya’nın başkenti Berlin’i ziyaret eden Özgür Özel, temasları kapsamında Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile görüştü.

Kasım ayında düzenlenen CHP Kurultayı ile liderlik koltuğuna oturan Özgür Özel’in Almanya’ya ziyarette bulunacağı duyurulmuştu.

Almanya Sosyal Demokrat Partisi’nin (SPD) haftasonu yapılacak kongresine davetli olarak Almanya’nın Berlin şehrine giden Özel, burada önce SPD Eş Genel Başkanı Lars Klingbeil’ı ziyaret etti.

Klingbeil ile bir araya gelen Özel’e, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ve Genel Başkan Yardımcısı İlhan Uzgel eşlik etti.

Almanya’ya gitti: Sosyal demokratların kongresine katıldı

Özel bu görüşme sonrası Friedrich Ebert Vakfı Başkanı ve eski Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz ile de bir araya geldi.  CHP Genel Başkanı Özel görüşmelerin ardından SPD’nin kongresine katıldı. Özel kongrede Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile selamlaştı.

Almanya Başbakanı Scholz ile görüştü

Özel’in Scholz’un hemen arkasında ayrılan bölümde oturduğu görüldü. Özgür Özel daha sonra Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile görüştü.

Özel görüşmeyle ilgili “Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile Berlin’de bir araya geldik. Bizler, sosyal demokratlar olarak ülkemizin hem Almanya hem Avrupa Birliği ile daha iyi ilişkiler içinde olmasını savunuyoruz. İlişkilerimizin geliştirilmesi için çalışacağız” mesajını paylaştı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir yanıt yazın