Maduro: İsrail’in Gazze’de yaptığı katliamlar karşında dünya artık ayağa kalkmalı

Arap yöneticileri sessizliğe gömülürken Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, İsrail’in Gazze’deki vahşetine tepki göstererek, “İnsanlık artık ayağa kalkmalı ve İsrail’in Filistin halkına yaptığı soykırıma ‘dur’ demeli.” diye konuştu.
İşgalci İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ndeki savunmasız Filistinli sivillere yönelik havadan, denizden ve karadan düzenlediği saldırılar 32. gününde tüm şiddetiyle sürdü. İsrail’in 7 Ekim’den bu yana abluka altındaki Gazze’ye düzenlediği saldırılarda öldürülen Filistinlilerin sayısı, bugün itibariyle 4 bin 237’si çocuk olmak üzere 10 bin 328’e çıktı.

İnsani yardımların kesildiği ve tamamen abluka altında olan Gazze’de sağlık sistemiyse tamamen çökmüş durumda. Kısıtlı imkânlarla kapasitenin çok üstünde Filistinlinin koştuğu hastanelere dakikada bir yaralı, saatte ise 15 cansız beden geliyor.

Her saat başı ortalama altı çocuk ve beş kadın katlediliyor.

İSRAİL ŞİMDİYE KADAR SAVUNMASIZ FİLİSTİNLİ SİVİLLERE 30 BİN TON PATLAYICI KULLANDI

İsrail bombardımanı ve baskınları nedeniyle Gazze nüfusunun neredeyse yüzde 70’i zorla evlerinden edildi. İsrail tarafından bombalamada yaklaşık 30 bin ton patlayıcı kullanıldı. Bu, kilometre kare başına ortalama 82 ton bombaya tekabül ediyor.

ARAP LİDERLERİ KAYIPLARDA

Petrol zengini Arap rejimleriyse Gazze’de 1 ayı aşkın yaşanan soykırıma karşı ne eylemde, ne de söylemde sessizliğe gömüldü.

NAZİLERLE SİYONİSTLERİ KIYASLADI: İSRAİL AYNISINI FİLİSTİN HALKINA UYGULUYOR

Buna rağmen dünyadan Siyonistlere büyük tepkiler yükseliyor. Son ses Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’dan geldi.

“Maduro ile Daha Fazla” programında Filistin’in Karakas Büyükelçisi Fadi Alzaben’i konuk eden Venezuela Devlet Başkanı, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İsrail’in Gazze’de masum insanları hedef aldığını vurgulayan Maduro, “New York Times’da bir makale okudum. Bu makaleyi yazan analist, Gazze’deki durumu Nazilerin Yahudilere yaptığı katliamla kıyaslıyor. Gaz odalarına ilk olarak kadınlar ve çocuklar atılmıştı. Bugün görüyoruz ki, İsrail aynısını Filistin halkına uyguluyor. Kadınlar ve çocuklar korkunç şekilde öldürülüyor. İnsanlık artık ayağa kalkmalı ve İsrail’in Filistin halkına yaptığı soykırıma ‘dur’ demeli.” değerlendirmesinde bulundu.

Büyükelçi Alzaben de, İsrail’in Filistin halkını bir ayı aşkındır bombaladığını ve 10 binden fazla insanın ölümüne yol açtığını söyledi.

GAZZE’DE HER YER VURULUYOR

Gazze’deki durumun oldukça vahim olduğunu dile getiren Alzaben, “İsrail, saldırılarının yüzde 70’ini kadın ve çocuklara düzenliyor. İsrail, bu süreçte yasaklı bombalar kullandı. Hastaneler, kiliseler, camiler ve mülteci kampları bombalandı.” dedi.

Alzaben, Gazze’nin 17 yılı aşkındır her taraftan abluka altında tutulduğunu hatırlatarak, “Şu anda en büyük endişemiz Gazze halkının sonsuza kadar topraklarından sürgün edilmesidir.” diye konuştu.

“SOYKIRIMIN DURDURULMASI İÇİN TEK SES OLALIM”

Sosyal medya hesabı X’ten programı paylaşan Maduro, “Venezuela’nın Filistin halkıyla dayanışması kapsamında, Filistin Büyükelçisi Fadi Alzaben’i konuk ettim. Yahudilere, Katoliklere ve Müslümanlara bir kez daha sesleniyorum. Filistin halkına yönelik soykırımın durdurulması için tek ses olalım.” mesajını paylaştı.

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, 10 Ekim’deki açıklamasında da Gazze’de ayrım gözetmeksin sivillerin yaşadığı binaların bombalandığını belirterek, İsrail’in Filistin halkına karşı “soykırım” yaptığını vurgulamıştı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir yanıt yazın