ABD’nin iyi bir Yahudi olan Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Ankara’da

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüşme yapacak olan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Ankara’ya geldi. Türkiye’nin, Blinken’ı üst düzey bir yetkili olmadan karşılaması dikkatlerden kaçmadı.

İsrail, yaklaşık bir aydır Gazze Şeridi’nde hedef gözetmeksizin orantısız güç kullanmayı sürdürüyor. Ev, okul, hastane, cami, kilise denilmeden her yer bombalanıyor.  Bölgede adeta bir soykırım yaşanırken İsrail’e en büyük desteği ABD veriyor.

Batı Şeria’ya sürpriz ziyaret

Orta Doğu turu kapsamında Batı Şeria’ya sürpriz bir ziyaret gerçekleştiren ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüştü.  Blinken ayrıca, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) ve Irak’a da beklenmeyen ziyaretler gerçekleştirdi.

Ankara’ya geldi

Antony Blinken ve beraberindeki heyeti Ankara’ya getiren uçak, saat 23.58’de Esenboğa Havalimanı’na indi.  Türkiye’den hiçbir üst düzey yetkilinin Blinken’ı karşılamaya gitmemesi ve apronun ışıklarının kapalı olması dikkat çekti.

Türkiye, bir Amerikan yetkilisini ilk defa üst düzey bir yetkili olmadan karşıladı. Blinken’ı ABD’nin Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake, Dışişleri Bakanlığı Amerika’dan Sorumlu İkili Siyasi İşler Genel Müdürü Yaprak Balkan, Ankara Vali Yardımcısı Namık Kemal Nazlı karşıladı.

Hakan Fidan ile görüşecek

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile mevkidaşı Blinken arasında bugün yapılacak resmi görüşmelerde, Gazze’deki durum, bölgesel meseleler ve ikili ilişkilerin ele alınması bekleniyor.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir yanıt yazın