Rusya’dan son dakika Hamas açıklaması

İsrail, Hamas’ın başlattığı “Aksa Tufanı” operasyonu sonrası Filistin’deki katliamı sürüyor. Rusya, Hamas’ın 8 Rus rehineyi serbest bırakma taleplerine yanıt vereceğini söz verdiğini açıkladı. İşte İsrail-Filistin savaşından son gelişmeler.
Son dakika İsrail-Filistin savaşı haberleri: İsrail, Hamas’ın başlattığı “Aksa Tufanı” operasyonu sonrası Filistin’deki katliamı sürüyor. Rusya, Hamas’ın 8 Rus rehineyi serbest bırakma taleplerine yanıt vereceğini söz verdiğini açıkladı.

İşte dakika dakika İsrail-Filistin savaşından gelişmeler:

21.04: İsrail Savunma Bakanı Gallant, İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne girdiğini belirterek, “Bu kısa bir savaş olmayacak. Bireysel olarak ve lider olarak muazzam bir güce ihtiyacımız olacak. Bu evimiz için bir savaş. Başka seçenek yok; ya biz, ya onlar.” dedi.

İsrail Savunma Bakanı: Askerlerimiz şu anda Gazze sınırları dışında ve içinde karada, denizde ve havada savaşıyor

RUSYA’DAN HAMAS AÇIKLAMASI: SÖZ VERDİLER!

20.47: Rusya Dışişleri Bakanlığı, Hamas temsilcilerinin, Rus vatandaşlığına sahip 8 tutuklunun serbest bırakılması yönündeki taleplerine yanıt vereceğine söz verdiğini açıkladı.

20.26: İsrail Başbakanı Netanyahu: Gazze’deki rehinelerin serbest bırakılması için tüm seçenekleri kullanacağız.

EBU UBEYDE’DEN İSRAİL’E SAVAŞ ÇAĞRISI

19.25: Hamas’a bağlı İzzedin El Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde yeni bir açıklama yaptı. İsrail’i kara savaşına beklediklerini söyleyen Ubeyde, “Düşmana yeni ölüm türlerini tatmaları için hala beklediğimizi söylüyorum. Siyonizmin yenilgi dönemi başlamıştır. Gücün ve kurtuluşun anlamını onlara öğretmek için düşmanı tehditkar kara savaşına bekliyoruz ve onlara yenilgi yaşatacağız.” dedi.

19.23: Gazze saldırılarına karşılık olarak Hamas’ın fırlattığı füzeler, İsrail’in Holon şehrine düştü.

HAMAS’TAN, İSRAİL’E ESİR ÖNERİSİ

19.14: Kassam Tugayları, elindeki esirleri bırakma karşılığında İsrail’in de hapishanelerdeki tüm Filistinli mahkumları serbest bırakmasını önerdi.

İSRAİL, HİZBULLAH’I VURDUĞUNU AÇIKLADI

19.11: İsrail, Lübnan’da bulunan Hizbullah hedeflerini vurduğunu duyurdu.

18.48: İsrail, Türkiye’deki diplomatik temsilcilere İsrail’e geri çağırdığını açıkladı.

GUTERRES’TEN BİR ÇAĞRI DAHA GELDİ

18.35: Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Gurerres, İsrail’in Gazze’ye saldırılarıyla ilgili “insani ateşkes sağlanması” yönünde yeniden çağrıda bulundu.

Guterres, “Gözümüzün önünde bir insani felaketin yaşandığı Gazze’de, rehinelerin koşulsuz serbest bırakılması ve insanların dramatik ihtiyaçlarını karşılayacak düzeyde yardım sağlanmasıyla birlikte derhal insani ateşkes sağlanması yönündeki çağrımı yineliyorum” ifadesini kullandı.

“Orta Doğu’da en azından insani bir duraklamanın gerekliliği konusunda büyüyen bir fikir birliği beni cesaretlendirdi” değerlendirmesinde bulunan Guterres, bununla birlikte İsrail’in “insani hedefleri baltalayan bombardımanlarının benzeri görülmemiş şekilde artması” karşısında şaşkın olduğunu belirtti.

KASSAM TUGAYLARI, İSRAİL’E FÜZE BOMBARDIMANINA BAŞLADI

18.02: Kassam Tugayları ile Kudüs Seriyyeleri, konuya ilişkin birer yazılı açıklama yayımlandı.

Kassam Tugaylarından yapılan açıklamada “Siyonistlerin sivillere karşı katliamlarına tepki olarak Askalan’ı (Aşkelon) füze bombardımanıyla bombaladık.” ifadeleri kullanıldı.

Kudüs Seriyyelerinden yapılan açıklamada ise, “Gece saat 01.30’da havan toplarıyla Gazze sınırı çevresinde askeri araçların toplandığı noktayı ve Gazze sınırındaki Nahal Oz bölgesini hedef aldık. Biru’s Sebi’yi de ağır füze bombardımanıyla bombaladık.” ifadelerine yer verildi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Sanchez, Filistin’i tanıyacağız dedi, 20 günde başına gelmeyen kalmadı!

Başbakan Sanchez’in eşi Begona, ticari işleri nedeniyle soruşturmayla karşı karşıya kaldı. Bu duruma tepki gösteren …

Bir yanıt yazın