Soykırımcı kasap Netanyahu: Gazze’ye yönelik kara harekatına hazırız

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze’ye yönelik kara harekatının hazırlıklarının bittiğini, tarih ve saatin de belirlendiğini söyledi.
Hamas’ın 7 Ekim sabahı “Aksa Tufanı” adıyla İsrail’e yönelik başlattığı sızma harekatı sonrası, İsrail’in Gazze’ye saldırıları 19. gününde de sürüyor.

Gazze’de can kaybı 6 bini geçti

İsrail’in günlerdir süren saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısının 6 bin 546’ya, yaralıların ise 17 bin 439’a yükseldiği açıklandı.

Saldırılarda ölenlerin arasında bin 584 kadın ve 2 bin 704 çocuk var.

Son 24 saatte de 755 Filistinli yaşamını yitirdi.

Netanyahu: “Saldırının zamanlaması belirlendi”

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, kara harekatı hazırlıklarının bittiğini belirterek, şunları söyledi:

Rehinelerin evlerine dönmesi için mümkün olan her şeyi yapıyoruz. Saldırının zamanlaması uzlaşma ile belirlendi. İsrail vatandaşlarını silahlanmaları yönünde teşvik ediyoruz.

“Savaştan sonra ben de hesap vereceğim”

Çatışmaların devam ettiği 19. günde kameralar karşısına geçen Netanyahu, kendisi de dahil olmak üzere herkesin 7 Ekim’de yaşanan istihbarat sorunuyla ilgili hesap vermek zorunda olacağını kaydetti ve ancak “savaştan sonra” diye de ekledi.

“Gazze’deki siviller güneye ilerlemeli”

Netanyahu, “Gazze’deki siviller güneye ilerlemeli” çağrısını da yineledi.

Hamas saldırılarında hayatını kaybedenler için günlerce yas ilan edileceğini belirten Netanyahu, siyasi endişeler olmadan “zafere ulaşmak için çalıştıklarını” söyledi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir yanıt yazın