Başkan Erdoğan’dan soykırımcı Netanyahu’ya tepki: İsrail’e gidecektik gitmeyeceğiz

TBMM’de düzenlenen AK Parti Grup Toplantısı’nda İsrail-Filistin savaşına değinen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’yu eleştirdi. Erdoğan, “Hayatımda bir kere bu Netanyahu denilen adamın elini sıktım. İyi niyetimizi suistimal etti” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Toplantının ana gündem maddelerinden biri de İsrail-Filistin savaşı oldu.

İsrail’e tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgede yaşanan insanlık dışı saldırıları sert ifadelerle eleştirdi.

“İsrail’e gitmeyeceğiz”

Konuşmasında, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’yu da hedef alan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

“Ben hayatımda bir kere bu Netanyahu denilen adamın elini sıktım. Kendi evimizde, Türkevi’nde. İyi niyetimiz vardı ama iyi niyetimizi suistimal etti. İsrail’e gitme projemiz vardı; iptal, gitmeyeceğiz.””Ey İsrail, bu kafayla bir yere gidemezsin”

Eğer iyi niyetle devam etmiş olsaydı münasebetlerimiz farklı olabilirdi. Ama şimdi o da olmayacak. Bulutlar üzerinden ölüm kusan savaş uçaklarıyla çocukları öldürenlere, siz de böyle koşmuştunuz bir zaman çocuklara kıymayın efendiler diyoruz.

Çocukların anne babalarının, anne babaların çocuklarının naaşlarına sarıldığı bir dünyada, bir de vücuduna çocuğunun ismini yazıyor aradığım zaman bulabileyim diye. Ey İsrail, bu kafayla bir yere gidemezsin. Yanına ister Amerika’yı al ister başkalarını. İster Batı’yı al bir yere gidemezsin. Amerika dünyada adaletle hükmedilmesini sağlamadığı istemediği için o da kaybedecek. Bütün mesele adil bir dünyanın kurulmasından geçer. Çocukların, anne babalarının, anne babaların çocuklarının naaşına sarıldığı bir dünyada hiç kimse huzurla uyuyamaz. Böyle bir dünyada hiç kimse kedi geleceğini güvende göremez.

Ne olmuştu?

Hamas, 7 Ekim sabahı İsrail’e saldırılarda bulundu. Karşılık veren İsrail ordusu savaş ilan etti ve bölgede can kayıpları yaşanmaya başladı.

Bugün 19’uncu güne girilen savaşta, İsrail sivillerin olduğu bölgeyi hedef aldı.

Camiler, hastane ve kiliselere yapılan hava saldırılarında çoğunluğu bebek ve çocuk olmak üzere 6 bine yakın kişi hayatını kaybetti.

Dünyanın yakından takip ettiği olayda, insanlık dramına yol açan savaş görüntüleri gelmeye devam ediyor.

Bu süreçte Cumhurbaşkanı Erdoğan, mazlumların sesi olmak için yoğun bir diplomasi trafiği yürütmeye başladı.

Öte yandan Erdoğan’ın talimatıyla Gazze Şeridi’ne ulaşması adına yardım malzemeleri ulaştırılmaya başlandı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Sanchez, Filistin’i tanıyacağız dedi, 20 günde başına gelmeyen kalmadı!

Başbakan Sanchez’in eşi Begona, ticari işleri nedeniyle soruşturmayla karşı karşıya kaldı. Bu duruma tepki gösteren …

Bir yanıt yazın