İsrail’in ‘kanıt’ diye paylaştığı videonun aslı ortaya çıktı! Yalan terörü de tam gaz!

El-Ehli Baptist Hastanesi’ndeki katliamı inkar eden ve sözde “kanıt” sunan İsrail’in yayınladığı görüntünün montaj olduğu ortaya çıktı. Savaş uçağının kesilerek çıkarıldığı videonun sağ ile sol tarafının değiştirildiği tespit edildi.

Gazze’de soykırım yapan siyonist İsrail, el-Ehli Baptist Hastanesi’ne saldırı düzenleyerek çoğu çocuk 471 kişiyi katletti. Katliama dünyadan tepki yağmasının ardından saldırıyı inkar eden İsrail’in yayınladığı görüntünün montaj olduğu ortaya çıktı. Yayınladığı videonun sağ tarafı ile sol tarafını değiştiren İsrail’in görüntülerde yer alan savaş uçağını da keserek çıkardığı tespit edildi.

KANIT DİYE SUNULAN GÖRÜNTÜLER MONTAJ ÇIKTI

İsrail’in sosyal medyadaki resmi devlet hesabından, ‘Gazze’deki hastaneye ne olduğunu hala sorgulayanlar için elimizde belge var.’ başlığıyla paylaşılan görüntülerin kırpıldığı ve üzerinde oynandığı belirlendi.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından İsrail’in montajladığı görüntülerin ham hali yayınlandı.

HAMAS ROKETLERİ TAM TERSİ YÖNÜNDE

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları’nın roketlerin tam tersi yönde fırlatıldığı tespit edildi. İsrail’in yayınladığı videonun sağ taraf ile sol tarafın değiştirilerek montajlandığı saptandı.

SAVAŞ UÇAĞINA AİT GÖRÜNTÜLER KESİLDİ

Yayınlanan görüntüde, hastaneye atılan bombadan önce sol üst köşede bir savaş uçağının uçuş yaptığı belirlendi. İsrail’in bu görüntüleri de kestiği ortaya çıktı. 

GÖRÜNTÜLER HEM ESKİTİLDİ, HEM TARAFLARI DEĞİŞTİRİLDİ

İsrail tarafından yayınlanan görüntülerin düşük çözünürlükte ve kırpılarak yayınlandığını belirten Dezenformasyonla Mücadele Merkezi yaptığı açıklamada, açıkça manipülasyon yapıldığını kaydetti. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Hamas roketlerinin karanlıkta bıraktığı iz açıkça görülmektedir. Bu izler, roketlerin fırlatma alanı ve gidiş yönünün belirlenmesini kolaylaştırmaktadır. Hastaneye saldırı, sol üst köşede görülen ve Gazze’den atılan roketlerle ilgisi olmayan bir parlamanın hemen ardından gerçekleşmektedir.

İsrail resmi devlet hesabından paylaşılan görüntülerde ise roket fırlatma alanı olarak belirtilen konumun hastanenin diğer tarafına geçtiği, dolayısıyla hastanenin roketlerin fırlatılış yönüne alındığı belirlenmiştir.

Ayrıca sol köşedeki şüpheli parlama görüntülerden çıkarılmıştır. Yüksek çözünürlükte görüntüler olmasına rağmen düşük çözünürlükte görüntüler kullanılarak manipülasyonun fark edilmemesi amaçlanmıştır.”

DEEPFAKE İLE MONTAJLI VİDEO SERVİS EDİLDİ

İsrail tarafından hastane saldırısıyla ilgili daha önce de “deepfake” ile işlenmiş bir video yayınlandı.

1 dakikalık ses kaydında sözde “İslami Cihad isimli örgüt mensupları”nın kendi aralarında gerçekleştirdiği Arapça görüşmelerde, roketlerin mezarlıktan atıldığı öne sürüldü. Ancak İsrail ordusunun paylaştığı sözde “telefon tapelerinde” hastanenin hemen yanında diye geçen mezarlık, haritada işaretli roket çıkış noktalarından oldukça uzakta. Hastanenin hemen yakınındaki mezarlık ile haritada görünen roket çıkış noktaları arasında yaklaşık 7 kilometre mesafe var.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir yanıt yazın