Gazze’ye insani yardım için Refah Sınır Kapısı açılıyor

İsrail makamlarından yapılan açıklamada, Gazze’ye insani yardım geçişine engel olunmayacağı bildirildi. ABD Başkanı Joe Biden ise, “Gazze’ye insani yardım taşıyan yaklaşık 20 kamyonun geçişi için anlaşmaya varıldı” dedi.

İsrail ve Hamas arasında 7 Ekim’den bu yana çatışmalar sürüyor.

Çatışmaları bahane eden İsrail, abluka altındaki Gazze Şeridi’ne adeta ölüm olup yağıyor.

Gazze’de sivilleri de hedef alan İsrail en son yaptığı hastane katliamıyla herkesin tepkisini çekti.

Bölgedeki Filistinlilerin en büyük ihtiyacı ise insani yardıma ulaşabilmek..

Gazze’ye insani yardım taşıyan 20 kamyonun geçişine izin verilecek

ABD Başkanı Joe Biden’ın İsrail ziyaretinin ardından İsrail makamlarından yapılan açıklamada, “Gazze’ye insani yardım geçişine engel olmayacağız” denildi.

AP’nin haberine göre Biden, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile yaptığı telefon görüşmesinde, Sisi’nin başlangıç olarak yaklaşık 20 kamyonun Gazze’ye gitmesi için sınırı açmayı kabul ettiğini belirtti.

Biden, insani yardımlara Hamas’ın el koyması durumunda “bunların sona ereceğini” ifade etti. Beyaz Saray yetkilileri de insani yardımların en erken yarın gitmeye başlayacağını kaydetti.

Orta Doğu’da istikrarın korunması ve çatışmaların kızışmasının önlenmesi için bölgede kalıcı barışın sağlanması konusunda anlaşan Biden ve Sisi, ABD ile Mısır arasındaki stratejik ortaklığa olan bağlılıklarını bir kez daha yineledi.

İsrail-Filistin çatışması

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail’e “Aksa Tufanı” adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı. Gazze’den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı’na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti.

Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi’ne saldırı başlatmıştı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in saldırılarında Gazze’de 3 bin 478 kişinin hayatını kaybettiğini, 12 binden fazla kişinin yaralandığını duyurmuştu. İsrail’in saldırılarında 13 gazeteci hayatını kaybetmişti.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Sanchez, Filistin’i tanıyacağız dedi, 20 günde başına gelmeyen kalmadı!

Başbakan Sanchez’in eşi Begona, ticari işleri nedeniyle soruşturmayla karşı karşıya kaldı. Bu duruma tepki gösteren …

Bir yanıt yazın