Başkan Erdoğan dünyaya haykırdı: ABD uçak gemisinin gazze’de ne işi var?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Avusturya Başbakanı Nehammer ortak basın toplantısı düzenledi. Başkan Erdoğan, İsrail’e uçak gemisi gönderen ABD’ye çok sert tepki gösterdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avusturya Başbakanı Karl Nehammer ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu. Başkan Erdoğan, AB süreci İsrail-Filistin çatışması ve ABD hakkında dikkat çeken ifadeler kullandı.
 AMERİKA’NIN UÇAK GEMİSİNİN NE İŞİ VAR!

Başkan Erdoğan, ABD’nin İsrail’e uçak gemisi göndermesi ve ABD F-16’larının Türk SİHA’nı vurmasına tepki gösterdi.

Erdoğan açıklamasında, ”Amerika’nın uçak gemisinin İsrail’de ne işi var. Bu uçak gemisiyle katliam yapacak. Bakın bir Suriye’de 20’nin üstünde Amerika’nin üssü var. Suriye’de Amerika’nın üslerinin ne işi var? Bu üslerle ne yapılıyor. 23 üs. Bütün bunları da değerlendirmek gerekmiyor mu. Ama Türkiyenin bir insansız hava aracını ABD düşürüyor. İnsansız hava aracını ABD düşürürken bu Türkiye şu anda NATO’da Amerika’nın ortağı değil mi bunu neyle izah edeceğiz. İşimize geldiği zaman ortak, işimize geldiği zaman şbütün terör örgütleirni şu anda ABD eğitiyor. Sonrada maalesef yine Suriye’de Ortadoğu’da buraları kan gölüne çeviriyor. Bunları da görelim

SİHA’mız düşürüldü, hani müttefiktik? Bu durum ortaklıpa sığmaz.

” diye tepkisini dile getirdi.

Başkan Erdoğan’ın açıklamalarından önemli başlıklar;

Ekonomik ve ticari ilişkilerimiz olumlu bir seyir izliyor. Bu yıl 4 milyar doları aşmasını beklediğimiz ikili ticaret hedefimizi 5 milyar dolar olarak belirledik.

Terörle mücadele konsunda yakın iş birliği bekliyoruz. Gelecek sene iki ülke arasındaki dostluk anlaşmasının 100’üncü yılını idrak edeceğiz.

SORUMLULUK ALMAYA ÇAĞIRIYORUZ

‘Adil bir barışın kaybedeni olmaz’ düsturuyla bölgede etkili tüm aktörleri barışın tesisi için sorumluluk almaya çağırıyoruz. Bölgede gerilimi tırmandıracak, daha fazla kan akmasına yol açacak, sorunları daha derinleştirecek adımdan imtina edilmesi şart.

1967 sınırları temelinde bağımsız ve coğrafi bütünlüğü haiz, başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin devlerinin hayata geçirilmesi gerekiyor. Bu konuda geç kaldığımız her gün, bölgemiz kan ve göz yaşı girdabından kurtulamayacaktır.

PUTİN’LE GÖRÜŞECEĞİM

Bugün Sayın Putin ile görüşeceğim. Guterres ile görüşmem olacak. Görüşmeleri Körfez ülkeleriyle devam ettireceğiz.

Bu görüşmeleri Körfez ülkeleri dahil geliştirerek devam edeceğiz. Adil bir barışın kaybedeni olmaz’ düsturuyla bölgede etkili tüm aktörleri barışın tesisi için sorumluluk almaya çağırıyoruz.

Ateşe benzin dökmenin, hele hele sivilleri ve sivil yerleşim yerlerini hedef almanın kimseye bir faydası olmaz.

HANİ İNSAN HAKLARI?

Şu anda Gazze’ye su verilmiyor. Hani insan hakları? Elektrik yok, verilmiyor. Hani insan hakları? İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinde siz suyu , elektriği kesemezsiniz.

AVRUPA BİRLİĞİ AÇIKLAMASI

Avrupa’nın bütünleşmesi ancak Türkiye’nin birliğe tam üyeliğiyle tamamlanacaktır. Tam üyelik dışındaki hiçbir alternatifi kabul etmeyeceğiz.

AVUSTURYA BAŞBAKANININ AÇIKLAMALARI

Avusturya Başbakanı Nehammer, ”Türkiye’deki sanayinin yaratıcılığı ve araştırmada gittiği, ilerlediği nokta konusu beni çok şaşırttı. Biz Türkiye ile yoğun bir ekonomik işbirliği yapmak istiyoruz, buna çok büyük önem atfediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir yanıt yazın