Hamas’tan İsrail’e “El Aksa Fırtınası” operasyonunu! Çatışmalar şiddetlendi!

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları Komutanı Muhammed ed-Dayf, İsrail’e karşı başlattıkları Aksa Tufanı’nı duyurdu. İlk aşamada 5 bin roket ve havan fırlattılar. İsrail ordusu karşılık vererek abluka altındaki Gazze Şeridi’ne saldırı başlattı.
İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), roket yağmurunun bir kişinin ölümüne ve en az üç kişinin yaralanmasına yol açmasından kısa bir süre sonra, Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Gazze’den çok sayıda militanın İsrail topraklarına girdiğini söyledi.

Roket saldırısının sorumluluğunu Filistinli grup Hamas üstlendi. Hamas askeri komutanı Muhammed Ed-Dayf, “El Aksa Fırtınası” operasyonunu duyuran ve Filistinli militan grubun “düşman mevzilerini, havaalanlarını ve askeri mevzilerini 5.000 roketle hedef aldığını” belirten bir mesaj yayımladı.

IDF, Gazze yakınlarında yaşayan İsraillileri evlerinde kalmaları konusunda uyardı. İsrail’in Magen David Adom (MDA) kurtarma servisi, Cumartesi sabahı Gazze’den İsrail’e atılan roket yağmurunda bir kişinin öldüğünü ve en az üç kişinin yaralandığını söyledi.

Gazze’deki roketler, kuzeyde Tel Aviv bölgesine, doğuda Beer Sheva’ya ve aradaki birçok başka yere kadar sirenleri harekete geçirdi. MDA, Gderot bölgesindeki Kfar Aviv’de 70’li yaşlarında bir kadının barajın ardından öldüğünü söyledi.

Kurtarma servisi, Aşkelon bölgesinde iki kişinin daha hafif yaralandığını, Yavne’de 20’li yaşlarında bir dördüncü kişinin ise şarapnel nedeniyle orta derecede yaralandığını söyledi.

Roketler Cumartesi sabahı yerel saatle sabah 6.30 civarında (23.30 ET) ateşlendi; bu sırada çoğu İsrailli muhtemelen uyuyordu.

Netanyahu’nun ofisi, Başbakan Benjamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant’ın Tel Aviv’deki İsrail Savunma Kuvvetleri karargahında güvenlik değerlendirmeleri yaptığını söyledi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir yanıt yazın