Bunların alayı Temel Reis fıkrası gibiler!

Katıldığı programda 6’lı masayı eleştiri yağmuruna tutan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, İmamoğlu ve Yavaş’ın cumhurbaşkanı yardımcısı olmalarının anayasaya aykırı olduğunu söyledi.
14 ve 28 Mayıs tarihlerinde yapılan seçimlerin ardından süregelen tartışmalar son bulmadı.

Seçimlerde CHP’ye neredeyse ‘sıfır’ oy katkısı vermesine rağmen tam 15 milletvekili koparan DEVA Partisi’nde Kemal Kılıçdaroğlu’na ve 7’li koalisyona yönelik eleştiriler devam ediyor.

İmamoğlu ve Yavaş ortakları rahatsız etti

Meral Akşener’in masadan kalktıktan sonra Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş şartıyla tekrar masaya oturması küçük ortakları rahatsız etmişti.

Seçimlerin ardından eleştiri yağmuru başladı

Seçim sürecinde açık dilden eleştiri yapamayan küçük ortaklar seçimlerin ardından eleştiri yağmuruna başladı.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, TV100 canlı yayınında Cansu Canan Özgen’in sunduğu ‘Özgür İfade’ programına katıldı.

Mustafa Yeneroğlu’nun gündeminde kaybedilen seçimler ve stratejiler vardı.

“Belediye başkanları cumhurbaşkanı yardımcısı olamaz”

İmamoğlu ve Yavaş’ın cumhurbaşkanı yardımcısı olmalarının anayasaya aykırı olduğunu söyleyen Yeneroğlu seçimleri kazansaydık buna itiraz edecektik dedi.

“Seçimler kazanılsaydı kabul etmeyecektik”

Mustafa Yeneroğlu açıklamalarında şunları kaydetti:

Anayasaya göre belediye başkanları, Cumhurbaşkanı yardımcısı olamaz. Hukukçulara sorduk, herkese danıştık bunları. Bunu uzun uzun tartıştık. Anayasaya aykırı bir şey, kabul edemezdik. Biz bunu DEVA Partisi olarak, seçim kazanılsaydı kabul etmeyecektik.

“CHP listelerinden seçime girmek bize zarar verdi”

Mustafa Yeneroğlu ayrıca partisinin CHP listelerinden seçime katılmasının, partilerine ciddi manada zarar verdiğini de söyledi.

Parti teşkilatlarının da kendilerine yönelik eleştirileri olduğunu ve bu konuda da haklı olduklarını belirten Yeneroğlu’nun sözleri şu şekilde oldu:

Şu da bir gerçek özellikle DEVA Partisi yeni kurulmuş bir olarak kimliğini yeterince toplumla paylaşma ve iletişim kurma konusunda da ciddi sıkıntılar çekti. Bizim kimliğimiz doğal olarak CHP ile birlikte işbirliği içinde, CHP listelerinden seçime girdiğimiz için de ciddi manada zarara uğradı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Sanchez, Filistin’i tanıyacağız dedi, 20 günde başına gelmeyen kalmadı!

Başbakan Sanchez’in eşi Begona, ticari işleri nedeniyle soruşturmayla karşı karşıya kaldı. Bu duruma tepki gösteren …

Bir yanıt yazın