Merkez Bankası ile BDDK 180 ay vadeli konut kredisi fırsatı için düğmeye bastı

Ev almak isteyen milyonlarca vatandaşı ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Ev alacaklara düşük faizli konut kredisi müjdesi verildi. Merkez Bankası ve BDDK konut kredi fırsatı için düğmeye basmış durumda.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ilk evini alacak vatandaşlar için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ve Merkez Bankasının yapmış olduğu özel çalışmalar onucu 180 ay vadeli ve 1.20 faizli konut kredisi yürürlüğe gireceğini açıkladı.

Konut kredisi almak isteyen vatandaşlar, yeni açıklamalar doğrultusunda çalışmaların tamamlanmasını bekliyor. Yapılacak çalışmayla birlikte konut arzının artması bekleniyor.

İşte konut kredisi faiz oranları
Merkez Bankası ve BDDK konut kredi fırsatı için düğmeye basmış durumda. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ilk evini alacak vatandaşlar için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ve Merkez Bankası çalışmalarınca 180 vadeli ve 1.20 faizli konut kredisi yürürlüğe giriyor.

Konut kredisi almak isteyen vatandaşlar, yeni açıklamalar doğrultusunda çalışmaların tamamlanmasını bekliyor. Yapılacak çalışmayla birlikte konut arzının artması bekleniyor. İşte konut kredisi faiz oranları

Merkez Bankası ve BDDK teşvikiyle kamu bankalarından verilmesi beklenen düşük faizli konut kredisi hakkında detaylar ortaya çıkmaya başladı. Konut satın alımını teşvik edecek olan bu çalışmalar, yakında hayata geçirilecek.

KONUT ALMAYA TEŞVİK EDİLECEK
Öte yandan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, geçtiğimiz günlerde finans dünyası ile yaptığı buluşması kapsamında konu hakkında açıklamalarda bulunarak,

“Birinci konut edinimini özellikle daha güçlü bir şekilde teşvik edecek mekanizmalar üzerinde durduk. Bu konuda Merkez Bankamızın da BDDK ile birlikte çalışmaları var. Önümüzdeki dönemde inşallah bu konularda da daha yeni adımlar bekliyoruz.

Konut arzını arttırmak, konut maliyetlerini düşürmek ve konut edinimini arttırmak durumundayız. Geçmişte Devlet Planlama Teşkilatı ve Dünya Bankası ortak bir çalışma yapmıştık. Orada da rakamsal olarak şu tespit edilmişti.

İlk konut edinimi hem sosyal refahı hem de makro düzeyde istikrarı çok daha destekleyici bir hadise. Tasarruf oranlarını arttırıyor ve sosyal refahı artırıyor.

Dolayısıyla kamu olarak biz bu ilk konut edinimini destekleyici bir çerçeve içinde hareket edeceğiz.” ifadelerini kullanmıştı. Yılmaz sözlerini sürdürmüştü.

DÜŞÜK FAİZLİ KONUT KREDİSİ!
İlk kez ev sahibi olacakları teşvik edici mekanizmalar üzerinde durulduğunu ifade eden Yılmaz, “Bu konuda Merkez Bankası ve BDDK’nın çalışmaları var. Önümüzdeki dönemde yeni adımlar bekliyoruz.” dedi.

10 YIL VADE PLANLANIYOR
Kamu bankaları aracılığıyla yapılması beklenen düşük faizli konut kredisi 180 ay vadeli olması planlanıyor. Kredinin hem sıfır hem de ikinci el evler için geçerli olması beklenmekte.

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi “İlk Evim, İlk İş Yerim” projesi sayesinde düşük ve orta gelirli vatandaşların ev sahibi olma hayali gerçek oluyor.

Öte yandan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı TOKİ eliyle Kırıkkale’de konutlar inşa ediliyor. TOKİ, Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği şehirlerde konutlar yaparken, diğer taraftan da “İlk Evim” projesi çerçevesinde evlerin inşaat çalışmalarını sürdürüyor.

6 Şubat depremlerinin ardından talep patlamasının yaşandığı Kırıkkale’de TOKİ konutlarının kaba inşaatları hızla yükseliyor.

Bahşılı ilçesinde zemini sağlam bölgeye inşa edilen 210 konut, deprem felaketine rağmen önceden planlandığı gibi 5 Ocak 2024 tarihinde sahiplerine teslim edilecek.

Bahşılı Belediye Başkanı Recep Zafer Tekin,  yaptığı açıklamada, depremlerin ardından TOKİ konutlarının talep gördüğünü belirterek, 6’ncı ve 7’nci etap için taleplerini ilettiklerini söyledi.

210 konutun inşaat çalışmalarının hızla yükseldiğini ifade eden Tekin, “Depremden sonra talep patlaması yaşıyoruz. Önce ‘Neden yüksek yere yapıyorsunuz nasıl çıkacağız?’ dediler.

Vatandaşlardan çok ciddi bir talep var. Burası 210 konut ama bin tane konutta olsa insanlar talep ediyor. Çok güzel bir görseli var, zemini çok sağlam. Biz talepleri TOKİ Başkanlığına gönderiyoruz.

İnşallah biz 6’ncı ve 7’nci etapları talep ettik. Farklı yerlerle ilgili düşünceler var. Orada bir camimiz ve alışveriş merkezimiz var. Çok hızlı ilerliyor” dedi.

TOKİ tarafından Ocak 2024’te konutların hak sahiplerine teslim edileceğini anlatan Tekin, “İnşallah bizim tahminlerimiz Ocak ayı gibi teslim alırız diye düşünüyoruz.

Çok kısa sürede teslim alıp hak sahiplerine TOKİ tarafından teslim edilecek. İlçemize bu konutları kazandıran Sayın Cumhurbaşkanımıza ve TOKİ Başkanlığına teşekkür ediyorum. Önceki şimdiki Bakanımız ilgileniyor. Kırıkkale manzaralı çok güzel bir yer oldu” diye konuştu.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Sanchez, Filistin’i tanıyacağız dedi, 20 günde başına gelmeyen kalmadı!

Başbakan Sanchez’in eşi Begona, ticari işleri nedeniyle soruşturmayla karşı karşıya kaldı. Bu duruma tepki gösteren …

Bir yanıt yazın