Bakan Özhaseki: Aynı acıları yaşamamak için orta hasarlı binaları da yıkacağız

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kahramanmaraş Kentsel Dönüşüm Toplu Temel Atma Töreni’nde hasarlı binalara ve şu ana kadar temeli atılan konutlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Özhaseki, “Orta hasarlı binaların tamamı yıkılacak. Orta hasarlı demek yorulmuş bina demektir dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katıldığı Kahramanmaraş Kentsel Dönüşüm Toplu Temel Atma Töreni’nde hasarlı binalara ve şu ana kadar temeli atılan konutlara ilişkinyaptığı konuşmada asrın felaketi’nin üzerinden 6 ay geçmesine rağmen acıların halen taze olduğunu bölge genelinde 18 ilin depremden etkilendiğini hatırlattı.

“AYNI ACILARI BİR DAHA YAŞARIZ…”
Orta hasarlı binaların tamamı yıkılacağını belirten Özhaseki, “Orta hasarlıları ağır hasarlı grubuna alıyoruz ve yıkılacak. Orta hasarlı demek yorulmuş bina demektir. Yarın bir gün 5 ve 5,5 şiddetli şekilde sallandığında ve saniyesi uzun olursa aynı acıları bir daha yaşarız. Orta hasarlı bina sahibi vatandaşlar az hasarlıya çevirdikleri için ‘Ben güçlendiriyorum, kiraya vereceğim’ diyerek devam ediyorlar ya, boşuna etmesinler yıkacağız. Yıkıldıktan sonra da yerine yeni yerler yapacağız. Hak sahipliği için de AFAD’ın kriterlerinde biraz daha sertlik var. Ama bizim bakanlığımızın kentsel dönüşümü için sertlik yok. Bizler kentsel dönüşümü alarak vatandaşın birden fazla konutu veya iş yeri artı konutu varsa onları da hak sahibi yapmaya devam edeceğiz. Konutlar yapıldıktan sonra eski yapının yeri ve konumu ne ise o göz önünde yapılarak dağılacak. Yani üst sokakta bulunan adamın evini alıp en öne, en öndekini alıp da en arkaya götürmek gibi bir durum olmayacak.” dedi.

Yapılacak olan konutların tamamının rezerv alanlara inşaa edilmeyeceğini aktaran Özhaseki, evini yapmak isteyen depremzedelere de yardımcı olacakları kampanyanın detaylarını dile getirdi. Özhaseki, imar planları üzerinden bundan sonra daha titiz davranacaklarını vurgulayarak, doğru imar işlerini yapmayı öncelikli hedef haline getirdiklerini belirtti.

“9 BİN 76 KONUTUN TEMELİNİ ATIYORUZ”
Kahramanmaraş’ı yeniden inşa etmenin peşinde olduklarını aktaran Özhaseki, şunları kaydetti: “Bu evler bitip sizler içerisine huzurla oturuncaya kadar buradayız. Sizler bize dua edip ‘Hakkımız helal olsun.’ deyinceye kadar buradayız. Onu bilin, inşallah bunları biz hakkıyla yerine getiririz. Biz üzerimize düşeni yapıyoruz. Ben inanıyorum ki iyi niyetle yola çıkanın, gayret edenin, uğraşanın, yardımcısı Cenabı Allah’tır. Bugün burada 9 bin 76 konutun hep birlikte temelini atıyoruz. Şehir meydanımızın projesine başlıyoruz. Şehrimizin merkezinde hepimizin hatırası olan Hükümet Caddesi’nde Azerbaycan Caddesi’ndeki konutların temelini atıyoruz.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Başkan Erdoğan: Netanyahu Gazze kasabıdır

Kudüs Platformu 5. Konferansı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze’de katliam sürdüren İsrail’e sert tepki gösterdi. Erdoğan, …

Bir yanıt yazın